14.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Σακκάς

Ημερομηνία:

Αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Αυτοφωρο ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος συνελήφθη προχθές για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής που του είχαν επιβληθεί μετά από την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Σημειώνεται ότι η δικηγόρος του Μαρίνα Δαλιάνη είχε δηλώσει πως δεν έχει συντελεστεί «καμία παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφού παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν του νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί, ενώ είχε κάνει και απεργία πείνας επί 38 μέρες.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωσης εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρέωσης διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεσης διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματικής εγγύηση 30.000 ευρώ.
«Ο Κώστας Σακκάς διαμένει μόνιμα στην οικία που έχει δηλωθεί. Το γεγονός ότι ένα βράδυ κοιμήθηκε σε φιλικό του σπίτι δεν ακυρώνει τα περί μόνιμης διαμονής του στην οικεία που έχει δηλωθεί», δήλωσε η δικηγόρος του, Μαρίνα Δαλιάνη, στο «Unfollow».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...