14.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Νέα προτομή του Σοφοκλή Βενιζέλου

Ημερομηνία:

Ξεκινούν οι εργασίες αποκαθήλωσης της παλαιάς για την εγκατάσταση της νέας προτομής
Ξεκινούν, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, οι εργασίες αποκαθήλωσης της παλαιάς για την εγκατάσταση της νέας προτομής του Σοφοκλή Ελ. Βενιζέλου που θα κοσμεί πλέον την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Η νέα προτομή, έργο του γλύπτη Νικόλαου Μποκέα, θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη η οποία φιλοτεχνήθηκε και προοριζόταν εξαρχής για να εκτεθεί σε εσωτερικό κλειστό χώρο.
Η φιλοτέχνηση του νέου έργου ανατέθηκε στον κ. Μποκέα μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου Χανίων. Η νέα προτομή του Σοφοκλή Βενιζέλου είναι φτιαγμένη από ορείχαλκο και η τοποθέτησή της στη θέση της, στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της Δημοτικής αγοράς, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ