13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Η Αριστερή Ενότητα Χανίων για τα χθεσινά γεγονότα στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Συλλαλητήριο σήμερα στις 6.30 μμ στην πλατεία Αγοράς ενάντια στο ρατσισμό

Τι συνέβη: Η Αριστερή Ενότητα στις σχολές της Αθήνας έχει καλέσει για ακτιβισμό-διαμαρτυρία έξω από το Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σχετικά με τη τραγωδία που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Φαρμακονήσι. Οι φοιτητές της Αρ.Εν. αναρτούν πανό και φωνάζουν συνθήματα για την εν λόγω τραγωδία στο Αιγαίο και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική. Κατά τη διάρκεια του ακτιβισμού και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 11 το πρωί, άντρες της ασφάλειας και αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα και των ΜΑΤ (χωρίς διακριτικά) εμφανίζονται στην οδό Γενναδίου που βρίσκεται το ΠΓ του υπουργού και με πρόσχημα ότι επιχειρήθηκε βίαιη κατάληψη σε αυτό απομάκρυναν τα μέλη της Αριστερής Ενότητας αλλά και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν φτάσει στο σημείο. Η μέθοδος ήταν γνωστή: η καταστολή της ακροδεξιάς κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου. Αφού περικύκλωσαν τους φοιτητές, χτύπησαν ένα μέρος αυτών και απείλησαν δημοσιογράφους του left.gr, τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η δολοφονική αντιμετώπιση των μεταναστών από το λιμενικό (βλ. επιχείρηση στο Φαρμακονήσι) και η καταστολή ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, δεν είναι λύσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά το επίσημο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.
Δε θα μας εξοικειώσουν με το θάνατο!
Δε θα μάθουμε να ζούμε με τους πνιγμούς και τις αυτοκτονίες!

Ας είμαστε όλες και όλοι, λοιπόν, στην κινητοποίηση στα Χανιά να διαμαρτυρηθούμε για το θάνατο 12 ανθρώπων στο Φαρμακονήσι, ενάντια στην Κυβέρνηση που καταστέλλει και δολοφονεί.

Όλες και όλοι στην πλατεία της Αγοράς, την Παρασκευή 30/1/2014 στις 18:30

Αριστερή Ενότητα Φοιτητων Πολυτεχνείου Κρήτης
Αριστερή Ενότητα Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης

Στο σημερινό  αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τα όσα τραγικά συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στο Φαρμακονήσι, καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους  η ΕΛΜΕ Χανίων. το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες συλλογικότητες της πόλης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ