21.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Ο Γιάννης Σαρρής υποψήφιος Δήμαρχος για την «Πρωτοβουλία Πολιτών»

Ημερομηνία:

Παρουσία εκατοντάδων χανιωτών μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ανοικτή ακηδεμόνευτη διαδικασία εκλογής του υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Χανίων.

Κατατέθηκαν έξι υποψηφιότητες που είναι με αλφαβητική σειρά οι:

  • Μαρκαντωνάκης Γιάννης (εικαστικός – γλύπτης)
  • Μουμουτζής Νεκτάριος
  • Παπαδεράκης Αντώνης (εκπαιδευτικός – πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Χανίων)
  • Σαρρής Γιάννης (εκπαιδευτικός)
  • Τσουκάτος Γιάννης (Αρχιτέκτονας)
  • Τσουρής Γιάννης (Αρχιτέκτονας)    

Οι Τσουκάτος Γιάννης, Τσουρής Γιάννης, Μαρκαντωνάκης Γιάννης παραιτήθηκαν για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όμως δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν όποιον εκλεγεί.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το βράδυ με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τοποθετήσεων ακολούθησε η ψηφοφορία. Επικρατέστεροι υποψήφιοι ήταν οι Γιάννης Σαρρής και Αντώνης Παπαδεράκης.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα.

Υποψήφιος Δήμαρχος για την «Πρωτοβουλία Πολιτών» μέσα από την ψηφοφορία αναδείχτηκε ο Γιάννης Σαρρής  με 53% των ψήφων (237). Ακολούθησε ο Αντώνης Παπαδεράκης με 44% των ψήφων (199) και ο Νεκτάριος Μουμουτζής με 3% των ψήφων (6).

Κλίμα ενότητας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά μία τόσο μαζική δημοκρατική, ακηδεμόνευτη διαδικασία βγάζει Δήμαρχο στα Χανιά. Το γεγονός και μόνο του είναι μια κατάκτηση για τη Χανιώτικη κοινωνία.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δούρειος Ίππος» το ωράριο των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς

Του Νίκου Βουρλάκη * Την Τετάρτη τίθεται προς ψήφιση στο...

Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. εντάσσεται στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Η ΠΑΝΕΤΑΙΚ Α.Ε. εντάσσεται ως συνδεδεμένο μέλος στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ενισχύοντας τη στρατηγική για την προστασία και ανάδειξη της Λίμνης Αγυιάς και του Υδροηλεκτρικού Σταθμού ΜΥΗΣ στα Χανιά.

Π. Πολάκης: «280 εκατομμύρια ευρώ ξεκοκαλίστηκαν στα ΕΛΤΑ με απευθείας αναθέσεις»

Ο Παύλος Πολάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην Επιτροπή Θεσμών για τα ΕΛΤΑ, καταγγέλλοντας απευθείας αναθέσεις 280 εκατ. ευρώ και συμβάσεις με Onex και Πάτση.

«Ain’t a woman?»: Θεατρικό δρώμενο για 8 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία στα Χανιά

Θεατρικό δρώμενο «Ain't a woman?» για 8 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία, στις 6 Μαΐου 2026 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά. Ελεύθερη είσοδος.