24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Χανιά:Καθολική η συμμετοχή των φαρμακοποιών στην απεργία

Ημερομηνία:

«Λουκέτο» και χθες σε όλα τα φαρμακεία των Χανίων, με τη συμμετοχή στην πρώτη ημέρα της απεργίας να φτάνει το 100%, ένδειξη του ότι «οι φαρμακοποιοί έχουν συνειδητοποιήσει τι προωθείται και τι προετοιμάζεται» από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, κ. Μανώλη Κατσαράκη.

Μιλώντας στο zarpa.gr, κ. Κατσαράκης τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ) σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές, μέσω άλλων καναλιών, όπως προβλέπεται.

Άλλα θέματα

Εκτός όμως από τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, την απελευθέρωση της τιμής και του τρόπου διάθεσης  τους, πεδίο σύγκρουσης υπουργείου – φαρμακοποιών αποτελεί και μια σειρά από άλλα θέματα: Συγκεκριμένα, «έχουν πέσει στο τραπέζι και θέματα ωραρίου, ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ποσοστό κέρδους (δηλαδή περαιτέρω μείωση) αλλά και θέματα αδειοδοτήσεων βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων, θέματα τα οποία εδώ και καιρό τα θεωρούσαμε ‘λυμένα’», όπως εξήγησε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων.

«Ξαφνικά όμως, όλα αυτά επανήλθαν και μάλιστα τέθηκαν ως εκβιαστικά διλήμματα αφού τα συνδέουν με την επόμενη διάθεση», τόνισε.

Ενέργειες

Τη Δευτέρα, αντιπροσωπείες των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης, μετέβησαν στο Ηράκλειο όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη ενώ για σήμερα δεύτερη ημέρα της απεργίας, ο πανελλήνιος σύλλογος «θα σταθμίσει και την πορεία των κινητοποίησεων αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων και βάσει αυτών θα προτείνει στους τοπικούς συλλόγους τις περαιτέρω κοινές δράσεις.

Η περιφέρεια

Την στήριξη του στον αγώνα των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης που αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα για το επάγγελμα του φαρμακοποιού εξέφρασε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη επέδωσαν σχετικό ψήφισμα υπογραμμίζοντας ότι τα προωθούμενα μέτρα της Κυβέρνησης οδηγούν στην διάλυση και στο λουκέτο των φαρμακείων. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, και Μαρία Διακάκη, ενώ από την πλευρά των φαρμακοποιών ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδηλάκης, ο αντιπρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων Νίκος Κατσαντώνης, ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου Κώστας Βαρδιάμπασης, και ο Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου Θεόδωρος Φουράκης.

Όπως είναι γνωστό, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κρήτης συμμετέχουν στην προειδοποιητική 48ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου  αντιδρώντας στα μέτρα που αφορούν το φαρμακευτικό επάγγελμα.

zarpa.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...