11.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Καταργείται η εκχώρηση ανείσπρακτων ενοικίων

Ημερομηνία:

H διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων έπαψε να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αυτό ορίζεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις εφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα φορολογούμενων. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν διευκρινίζεται αν η κατάργηση της σχετικής διαδικασίας αφορά και εισοδήματα που δεν εισπράχθηκαν κατά το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013), όταν δηλαδή ήταν σε ισχύ ο προηγούμενος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν.2238/94).

Για τα ανείσπρακτα ενοίκια που αφορούν περιόδους από την 1-1-2014 και μετά στελέχη του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν ότι δεν απαιτείται διαδικασία εκχώρησης καθώς “εισόδημα που δεν εισπράττεται δεν αποτελεί εισόδημα και κατά συνέπεια δεν πρέπει να δηλωθεί και να φορολογηθεί”.

Σπύρος Δημητρέλης / www.capital.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...