22.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Ευχαριστήριο στους οργανωτές της βραδιάς ποίησης

Ημερομηνία:

Έμπλεος από αισθήματα κι ευγνωμοσύνη για τους οργανωτές της βραδιάς αυτής, δε μπορώ να μην εκφράσω το θαυμασμό μου που η Μούσα της ποίησης – μέσω των ποιητών – συναγελάζεται με την οργάνωση που φροντίζει την περιχαράκωση του ποιητικού χώρου, από φορείς των ερυθρών ιών!! Έπρεπε βεβαίως να το περιμένω πως θα ήμουν σαν «μύγα μέσα στο γάλα» του… πνευματικού καθωσπρεπισμού, στον οποίο ομνύουν  οι υγιώς σκεπτόμενοι «πνευματικοί» ταγοί της Χανιώτικης  κοινωνίας προς την οποία απευθύνονται οι εν λόγω οργανωτές στην προσπάθειά τους να την ενημερώσουν πως η ποίηση είναι κατάλληλη και για γαργάρα, συν τοις άλλοις! Ενήμερος των εμμέτρων δημιουργημάτων του χώρου μας και της ποιότητός των, δεν μπορώ να μη θαυμάσω την μονομέρεια των οργανωτών! Οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το ό,τι η ποίηση πρέπει να υμνεί μόνο την φύση (ιδία την εποχήν της ανθοφορίας) και να αποφεύγει, όπως ο εξαποδό το λιβάνι, τις οποιεσδήποτε κοινωνικές αναφορές, έπραξαν λίαν ορθώς! Αυτά που γράφω δεν πρέπει να εκληφθούν σαν παράπονα που παρελήφθην… τουναντίον έχω την ικανοποίηση πως είμαι αντιπαθής στην συνομοταξία, την εντός των τειχών! Ασχέτως αν στην εργογραφία μου συγκαταλέγονται τα βιβλία ποίησης «ιθαγένεια», τα έμμετρα κατά καιρούς στον τοπικό τύπο, οι βραβεύσεις μου σε διαγωνισμούς φιλολόγων και πέραν τούτων η συλλογή μου με διηγήματα υπό τον τίτλο «πορεία στην ομίχλη» (με τρία από αυτά βραβευμένα), καθώς και τα δημοσιεύματά μου στον τοπικό τύπο και στην «Πνευματική Ζωή» των Αθηνών… Οφείλω να πω επίσης πως έχω αξιωθεί βραβείου του Δήμου μας για την πνευματική μου προσφορά. Αυτά.

Σαφώς τίποτε από αυτά δεν είναι αρκετόν για να απολυμάνει την ταπεινότητά μου στους οφθαλμούς των οργανωτών! Έτσι πιστεύουν πως πρέπει να επιλέγουν, για να υπάρχει εσαεί πνευματική υγεία στους λάτρεις της ποίησης και του πνεύματος γενικά! Αλλοίμονο δα και παρεισφρήσουν στους προβληματισμούς των υποψίες πως ό, τι δήποτε δεν είναι σύμφωνο με την αυτοϊκανοποίηση και την ποιητική πληρότητα, πρέπει να απορρίπτεται ως επικατάρατο!  Με ποιο δικαίωμα να ανθέξουν στην στυφή οσμή του ιδρώτος κάποιων συμπολιτών τους και ειδικά σε εποχή κρίσης!! Την οποίαν αγνοούν κλεισμένοι στο αυτάρκες καβούκι των!! Αυτό μπορεί να ερεθίσει το τάλαντό τους; Μην τρελαθούμε κιόλας! Με ποιο δικαίωμα , θα μου πείτε, τολμά ένας χειρώνας (οικοδόμος) να κρούει την θύραν του νερού της ποίησης; Με κίνδυνο να πιάνουν τις μύτες τους οι εντός αυτού, και να έχουμε απώλεια χρόνου για κάποια ακόμη έμμετρα αριστουργήματα! Διότι έχω πολλάκις διαπιστώσει, πόσον τρομερή είναι για κάποιους η οσμή του ιδρώτος. Κοντολογής, δεν δικαιούται ουδείς να παραβιάζει το νερόν της ποίησης και να ενοχλεί το κονκλάβιο των «Αθανάτων» Και πάλιν ευχαριστώ τους οργανωτές της βραδιάς ποίησης! Ταπεινός δούλος των και θαυμαστής των συμμετασχόντων στην εν λόγω βραδιά! Που επέδωσαν αφειδώς πνευματική τροφή στο Χανιώτικο κοινό, το διψασμένο για αληθινή ποίηση!

Αντώνης Χαρχαλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...