15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Γερμανία: Εκπρόσωποι οργανώσεων αποδήμων με επικεφαλής τον Γ.Χατζημαρκάκη διοργάνωσαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Γλυπτοθήκη του Μονάχου για την επιστροφή των ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών

Ημερομηνία:

Την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών και των πολιτιστικών θησαυρών στην Ελλάδα ζήτησαν εκπρόσωποι του απόδημου ελληνισμού με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή και Πρόεδρο των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργο Χατζημαρκάκη, με συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες έξω από την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, τμήματα από τα γλυπτά του ναού της Αφαίας, στην Αίγινα, οι λεγόμενοι «Αιγινήτες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής, «Η καρδιά της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της. Σε αυτόν στηρίζεται η θέση και η παρουσία της στη σύγχρονη Ευρώπη. Ο ελληνικός πολιτισμός υπήρξε η μαγιά στη ζύμη του ευρωπαϊκού πολιτισμού κι αυτό κάποιοι το ξεχνούν». Κάλεσε μάλιστα «όσους έχουν ευθύνη για τη σύγχρονη καταστροφή της Ελλάδας» να καταλάβουν πως «η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από τον πολιτισμό της». «Ο σεβασμός λοιπόν σε αυτόν τον πολιτισμό απαιτεί να υπάρξει μια ξεκάθαρη στάση των Ευρωπαίων στην απαίτηση για επιστροφή του ελληνικού πλούτου στη γη που δημιουργήθηκε. Θέλουμε τα ελληνικά αρχαία γλυπτά και οι Ελληνικοί θησαυροί να γυρίσουν στο σπίτι τους», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

 Φωτ: Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης μαζί με τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Γιάννη Επιτροπάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Μονάχου Μανόλη Κουγιουμτζή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου Θεοδώρα Τζιτζιλάκη και το μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ρένα Τσόγκα, ύψωσαν έξω από την Γλυπτοθήκη πανό, ζητώντας την επιστροφή των ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...