12.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Μαζική χειραγώγηση ψήφων στην Ξάνθη

Ημερομηνία:

Για «επέλαση» χειραγωγούμενων ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα του συνοικισμού Δροσερού Ξάνθης κάνει λόγο η τοπική ιστοσελίδα Xanthipress.gr.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται υπήρξε μαζική προσέλευση από συνοικισμό των Ρομά στο σχολικό συγκρότημα 2ου και 3ου Γυμνασίου. Στο προαύλιο τους υποδέχτηκαν «ενδιάμεσοι» και τους οδήγησαν υπό επιτήρηση στις κάλπες.

Το Xanthipress.grκάνει λόγο για καθοδήγηση από κεντρικό μηχανισμό, η οποία αποδεικνύεται από την ελεγχόμενη και μαζική ροή των Ρομά του Δροσερού από τις 12:00 και μέσα σε διάστημα 2 ωρών, την ίδια ώρα που στο έτερο σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ δεν έχει εμφανιστεί κανείς μέχρι τις 14:00.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και στο 2ο Δημοτικό και 2ο ΓΕΛ, όπου στα στενά περιμετρικά των σχολικών δύο εκλογικών συγκροτημάτων παραδίδονται ψηφοδέλτια στους εκλογείς του συνοικισμού της Ρέμβης.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριμερής: «Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Ολοκληρώθηκε τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Κυριάκου...