29.8 C
Chania
Saturday, October 12, 2024

Καθαρισμός των ρεμάτων & των ποταμών των Δ.Ε. του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Στον καθαρισμό των κοιτών των ρεμάτων και των ποταμών, που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων προχωρά η δημοτική αρχή, υπογράφοντας χθες, στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκη, τις συμβάσεις «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ Δ.Ε. Ν.ΚΥΔΩΝΙΑΣ, ΘΕΡΙΣΟΥ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» και «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», με τους αναδόχους των έργων. Ο προϋπολογισμός για το καθένα έργο προσεγγίζει τις 73.700 € (με Φ.Π.Α.), οι εργασίες αφορούν στον καθαρισμό κοιτών ρεμάτων και ποταμών του Δήμου Χανίων από φερτά υλικά ή απορρίμματα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν χωματουργικά μηχανήματα (εκσκαφείς, φορτωτές, προωθητές), κινούμενα στις όχθες ή/και την κοίτη, εν ξηρώ ή παρουσία υδάτων.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την υπογραφή των συμβάσεων “με το παρόν έργο θα αντιμετωπισθούν και έκτακτα περιστατικά σύμφωνα με τις επί τόπου οδηγίες της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, ενώ η αξιολόγηση και ιεράρχηση του φυσικού αντικειμένου θα γίνει σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, η οποία θα συγκεντρώνει τα αιτήματα των Προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων”.

Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλέγουν αντιπρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Ειδική συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που καλείται,...

Πώς και γιατί αριστερόστροφα κόμματα έχασαν τις ρίζες τους στα λαϊκά στρώματα

Η μεθοδολογία των «πολιτικών διαιρετικών τομών» αποσκοπεί στην απευθείας...