18.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Συνεχίζονται τα κανόνια από τη ρωσική τουριστική αγορά

Ημερομηνία:

Το νέο… κανόνι, πέμπτο κατά σειρά, έσκασε και ακούει στο όνομα SouthCross ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του.

«Μαύρη σελίδα» στα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, χαρακτηρίζονται τα απανωτά λουκέτα ρωσικών touroperator που διακινούν τουρίστες στη χώρα μας. Το νέο… κανόνι, πέμπτο κατά σειρά, έσκασε και ακούει στο όνομα SouthCross ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του.

Το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο επικαλείται στην ανακοίνωσή του τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων ρωσικών touroperator που οδήγησε τελικά στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα.

Οι πελάτες του SouthCross που βρίσκονται στο εξωτερικό αυτή την περίοδο φθάνουν τους 5.800 από τους οποίους οι 800 βρίσκονται στην Κίνα και η πλειοψηφία των υπολοίπων στην Ελλάδα.

Το SouthCross διατηρούσε σε ισχύ συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία ResoGarantia (μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας) με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια (52 εκατ. ευρώ), ποσό που θεωρείται από κύκλους της αγοράς επαρκές για την αποπληρωμή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και των Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση του SouthCross σηματοδοτεί πρακτικά τη διακοπή των πτήσεων του tourOperator με τις αεροπορικές εταιρείες UTair και Transaero, με τις οποίες συνεργαζόταν.

Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές και ρωσικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαναπατρισμός στη Ρωσία των πελατών του γραφείου.

Την Δευτέρα στη λίστα με τους πτωχευμένους οργανισμούς προστέθηκε ο touroperatorSolvex Τοur στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται 3.000 με 4.000 τουρίστες οι οποίοι είχαν κλείσει τα πακέτα με το συγκεκριμένο touroperator.

Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο έτος έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον δεκατρία ταξιδιωτικά γραφεία, εκ των οποίων τα δώδεκα από τις 16 Ιουλίου έως σήμερα. Τα γραφεία που πτώχευσαν είναι τα Voyage Inart, Neva, Windrose World, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milan Tour, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour.

Πηγή: imerisia.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ