15.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Μέγας χορηγός στην Αμφίπολη η «Ελληνικός Χρυσός»

Ημερομηνία:

Μερίδιο από την αίγλη των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αμφίπολη εξαγοράζει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», η οποία επιδιώκει να προβληθεί και να καλλωπίσει το προφίλ της, μέσω χορηγίας στον Δήμο Αμφίπολης.

 

Όπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», έπειτα από ατελέσφορες προσπάθειες να γίνει χορηγός αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, η «Ελληνικός Χρυσός» γίνεται τελικά δημοτικός σπόνσορας, χορηγώντας υλικά, υποδομή και τεχνογνωσία για τον περιβάλλοντα χώρο του λόφου Καστά, προς υποστήριξη της ανασκαφής.

«Βοηθούν στο πλαίσιο ανταποδοτικών που έχουν στον δήμο μας. Ενδιαφέρονται για χορηγίες και αφού δεν μπορούν απευθείας μέσω του μνημείου, το κάνουν στον δήμο. Κι εμείς ένα μέρος από αυτά τα δίνουμε για την υποδομή, όχι για το έργο των ανασκαφών, είναι για τα έργα υποδομής και υποστήριξης», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η «Ελληνικός Χρυσός» έχει χορηγήσει στον χώρο της ανασκαφής, ανάμεσα σε άλλα, γεννήτρια και είδη φωτισμού, χημικές τουαλέτες και υλικά για τη μεταφορά και εγκατάσταση αγωγού περίπου 800 μέτρων για πόσιμο νερό.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε και με το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο δηλώνει άγνοια για τη συγκεκριμένη χορηγία, ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα στην ανασκαφή και υποστηρίζει ότι «αν η «Ελληνικός Χρυσός» δίνει χορηγία στον δήμο και ο δήμος φτιάχνει έργα υποδομής γύρω από τον χώρο ανασκαφής, είναι δικό του θέμα».

Πάντως η γεν. γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, μόλις πριν από δύο μέρες ανέφερε σε συνέντευξή της ότι «δεν είμαστε αρνητικοί στην ιδιωτική χορηγία, κάθε άλλο, άλλωστε υπάρχει χορηγικό πλαίσιο, προβληματικό, παρ’ όλα αυτά υπάρχει».

* Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο»

alterthess.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βάσεις Σουδας: Υψηλόβαθμες επισκέψεις και εκπαιδεύσεις στις νατοϊκές εγκαταστάσεις

Σειρά επίσημων επισκέψεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καταγράφηκε το τελευταίο...

Κρήτη: Είχε εξαφανιστεί ξανά ο 33χρονος γιατρός που αγνοείται

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την εξαφάνιση του 33χρονου...

Χανιά: «Τα βιβλία αλλάζουν χέρια» – Μια γιορτή φιλαναγνωσίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σε μια κίνηση με έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό συμβολισμό,...