Στο θέμα της καταψήφισης πρότασης του ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο του θέματος των Γερμανικών αποζημιώσεων από βουλευτές που κατάγονται από την Κρήτη αναφέρθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης. Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει τα εξής:
“Στις 14/7 ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς θέτει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στις 24/9 θέτει το θέμα στους συντονιστές επιτροπών αναφοράς”.
“Στις 1/10 θέτει και το ζήτημα επιστροφής αρχαιολογικών θησαυρών. Εν συνεχεία η πρόταση του κ. Μαριά, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, μπαίνει ως θέμα για ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών αναφοράς στις 7 Οκτωβρίου.
Οι ευρωβουλευτές που καταψηφίζουν είναι ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Γραμματικάκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Κύρτσος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Εύα Καϊλή, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η Μαρία Σπυράκη και o Μίλτος Κύρκος. Γιατί ;
Οι συντοπίτες μας ευρωβουλευτές κ.κ Κεφαλογιάννης, Γραμματικάκης και Ανδρουλάκης οφείλουν να μας απαντήσουν”.
Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.