13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Παβέ Ψυγείου
Τετρακόσια γραμμ. κουβερτούρα, 300 γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ ( η συνταγή λέει μπισκότα σαμπάνιας) πέντε αυγά ένα κουτί σαντιγί, μια φλιτζάνα άχνη  200 γραμμ. αμύγδαλα γάλα ένα ποτήρι λίγο κονιάκ ανθόνερο, βανίλια.
Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνομε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ.
Εν τω μεταξύ έχουμε καβουρντίσει τα αμύγδαλα και καραμελώσει. Τα κοπανίζομε λίγο και ρίχνομε τα μισά πάνω από τα μπισκότα. Μετά στρώνομε και τη σαντιγί χτυπημένη με τους πέντε κρόκους και την άχνη. Κρατάμε ένα ποτήρι σαντιγί σκέτη για την κουβερτούρα και το βάζομε το γλυκό στην κατάψυξη. Ξαναστρώνουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και από πάνω την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί που έχομε προσθέσει το ποτήρι , την σαντιγί και τα πέντε ασπράδια χτυπημένα. Το σκεπάζομε και το βάζομε στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη πρέπει να μείνει πολλές  ώρες. Το βγάζομε πέντε λεπτά πριν σερβίρομε.

Σπανάκι Ωγκρατέν
Ένα κιλό σπανάκι ζεματισμένο, μια κρέμα γάλακτος, 4 αυγά και διάφορα τυριά. Τσιγαρίζομε , 2-3 κρεμμύδια και μετά ρίχνομε το σπανάκι και το τσιγαρίζομε και αυτό πολύ καλά μέχρι να πιεί όλο το νερό του. Αλατοπιπερώνω και το ανακατεύω με άσπρο τυρί φέτα. Βάζω το μισό σπανάκι σ’ ένα πυρέξ ψιλοκόβω ζαμπόν και κασέρι και από πάνω το υπόλοιπο σπανάκι κασέρι και περιχύνω με τέσσερα χτυπημένα αυγά και ανακατεμένα με την κρέμα γάλακτος και βάζω στον φούρνο.

Φράουλα μαρμελάδα
1 κιλό φράουλες, 1200 γραμμ. ζάχαρη.
Καθαρίζομε και πλένομε τις φράουλες τις πολτοποιούμε στο μίξερ ή με το χέρι. Ρίχνομε τον πολτό καθώς και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνομε να σταθεί για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια βράζομε το μείγμα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ