13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

“Μνημείο γραφειοκρατίας”: Το κολυμβητήριο στην Κρήτη που κατασκευάστηκε το 2001 με κόστος 400 εκ. δραχμές, δε λειτούργησε ποτέ και τώρα βρίσκεται ρημαγμένο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ρημαγμένο και εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του βρίσκεται το ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο στην πρώην Αμερικάνικη Βάση των Γουρνών.

Το κολυμβητήριο είχε κατασκευαστεί το 2001 με χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια και κόστος περίπου 400 εκ. δραχμές. Τότε ήταν ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο, ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο. Σήμερα είναι ένα ερείπιο.

Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο παρά το μεγάλο κόστος του, ουσιαστικά δε λειτούργησε ποτέ.

Ο Νίκος Σαράντος ανέβασε σχετικό βίντεο στο youtube με πλάνα μέσω ελικοπτέρου drone στο οποίο φαίνεται η εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει το κολυμβητήριο.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει αναφορές από βουλευτές της περιοχής αλλά ουδείς μπόρεσε να δώσει λύση στο θέμα.

Χαρακτηριστική είναι και η ερώτηση που είχε καταθέσει από 9 Φεβρουαρίου 2007 ο τότε βουλευτής του Συνασπισμού Γιάννης Δραγασάκης:

Στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, έχει κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο. Το κόστος κατασκευής του κολυμβητηρίου ανήλθε στα 1,17 εκ. ευρώ περίπου.

Μετά την κατασκευή του, το 2001, παραχωρήθηκε από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Το έργο αυτό θα συνέβαλε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Αν και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πριν από 6 χρόνια, δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα.

Εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση του κολυμβητηρίου, το καθεστώς διαχείρισης, τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση με αποτέλεσμα το κολυμβητήριο να μη λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει πρόθεση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να χρηματοδοτήσει το κολυμβητήριο και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να καταστεί εφικτή η λειτουργία του κολυμβητηρίου Γουρνών άμεσα;

Όπως αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση του Κολυμβητηρίου, τίποτα δεν έγινε και όπως σημειώνει και ο Νίκος Σαράντος που ανέβασε το σχετικό βίντεο “είναι ένα μνημείο γραφειοκρατίας και αδιαφορίας που «φωνάζει» μία απάντηση στο ερώτημα ¨Πώς τα καταφέραμε και φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα…””

Δείτε το βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=cdlJb-uVoFQ”]

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...