13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Οι αναρχικοί δε “μένουνε Ευρώπη”: Σύγκρουση στο Σύνταγμα μεταξύ αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών του “Μένουμε Ευρώπη”

Ημερομηνία:

Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και αντιπαρατίθενται στους συγκεντρωμένους του “Μένουμε Ευρώπη”.

Η ‘Πρωτοβουλία αγώνα από τη Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος’ κάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στη διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης. Όπως αναρτήθηκε στο indymedia, οι υπεύθυνοι του καλέσματος μιλούν για παζάρι νέων μνημονιακών μέτρων, ενώ αφήνουν σαφείς αιχμές και ενάντια στις συγκεντρώσεις “Μένουμε Ευρώπη”, τις οποίες αποκαλεί “μαύρο μέτωπο ΕΕ-Κεφαλαίου” που “επιχειρεί να καταλάβει τους δρόμους του αγώνα”.

Είναι ενδιαφέρον πως η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί λίγο νωρίτερα από τη δεύτερη συγκέντρωση όσων επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη τώρα και με οποιοδήποτε κόστος, με συμμετοχή για μια ακόμη φορά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο indymedia:

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ – ΑΝΤΙ Ε.Ε. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 5.μμ στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής Δ.Χριστούλας.

Την ώρα που στις Βρυξέλλες, Τρόϊκα και Κυβέρνηση θα παζαρεύουν το ύψος των νέων μνημονιακών μέτρων, την ώρα που το Μαύρο Μέτωπο Ε.Ε – Κεφαλαίου θα επιχειρεί με όρους Μαϊντάν να καταλάβει τους δρόμους του αγώνα, η θέση του λαϊκού κινήματος δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον τόπο όπου την προηγούμενη πενταετία ο εργαζόμενος λαός όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στην πολιτική γενοκτονίας που του επιβαλλόταν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ

Πρωτοβουλία αγώνα από τη Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος

Ανταποκρίτρια του BBC δεν… περιγράφει άλλο

Η ανταποκρίτρια του BBC Jess Brammar που παρακολουθεί το συλλαλητήριο, έχει μείνει άναυδη από τα όσα διαδραματίζονται εκεί με τις δύο αλληλοσυγκρουόμενες διαδηλώσεις.

Περιγράφει διαρκώς τι συμβαίνει και κάνει λόγο για «μικρή αλλά θορυβώδη διαδήλωση».

Οπως αναφέρει, ένας υποστηρικτής της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, κουνά μια ελληνική σημαία στο Σύνταγμα. Ενας άλλος διαδηλωτής, κατά των πολιτικών λιτότητας του φωνάζει: «Πάρε τη σημαία σου πίσω στη Μύκονο».

Επίσης η Brammar περιγράφει τη σκηνή όπου μπερδεμένος αμερικανός τουρίστας ρωτά για ποιο λόγο γίνονται οι διαδηλώσεις. «Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι μερικοί είναι αναρχικοί. Εδειξε ακόμη πιο μπερδεμένος…».

H ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη.

iefimerida.grnews247.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...