15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Νοβότνι: Η μη πληρωμή του ΔΝΤ δεν ισοδυναμεί με χρεοκοπία

Ημερομηνία:

H μη πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ισοδυναμεί με χρεοκοπία της Ελλάδας, εκτιμά ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Σήμερα, η πληρωμή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ δεν έγινε. Όμως, αυτό δεν ισοδυναμεί με άμεση χρεοκοπία» εξήγησε, τονίζοντας ότι πρόκειται για καθυστέρηση της πληρωμής.

«Η απόρριψη της πρότασης των θεσμών ενεργοποίησε μία φάση κινδύνων για την Ελλάδα» συνέχισε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Δεν θέλω να κάνω εικασίες, αλλά η άρνηση της πρότασης των θεσμών σημαίνει ότι ένα κεφάλαιο έκλεισε και ένα δεύτερο άνοιξη, το οποίο ενέχει αρκετούς κινδύνους και αρκετές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση των τραπεζών στη ρευστότητα της ΕΚΤ» κατέληξε ο κ. Νοβότνι.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ