29.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

Πλήθος ανακοινώσεων έχουν φθάσει στην εφημερίδα σχετικά με την κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί για την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στο νέο μνημόνιο που θα περάσει από τη Βουλή.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συμπαραστέκεται και συμμετέχει στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 10 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και για να μην περάσει το νέο μνημόνιο με μέτρα που οδηγούν το λαό μας σε περεταίρω φτώχεια και εξαθλίωση.

Για να εμποδίσουμε την ψήφιση νέων μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε διαρκή λιτότητα, ανεξέλεγκτη ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

Πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση εφαρμογή πολιτικών που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, που φρενάρουν την ανεργία, που αποκαθιστούν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας, που επαναφέρουν τα κοινωνικά, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας στο επίπεδο των κεκτημένων ενός ευρωπαϊκού κράτους και πολιτισμού, και όχι γαλέρας, όχι ξεπουλήματος της πατρίδας μας, όχι υποταγής, ταπείνωσης και δουλοποίησης του λαού μας.

Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσοντας 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες των Χανίων σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00πμ στην Πλατεία Αγοράς.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ημέρα ψήφισης της νέας ταπεινωτικής και εξοντωτικής για τον Ελληνικό λαό συμφωνίας.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να προετοιμάσουν την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην απεργιακή κινητοποίηση όσο και στα απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών. Συγχρόνως, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας ενημερώνουμε για το νέο βάρβαρο, δυσβάσταχτο μνημόνιο σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλης της Ελληνικής κοινωνίας με στόχο την απόλυτη φτωχοποίηση μας και την πλήρη εξάρτηση της χώρας από τις ληστρικές δυνάμεις και τη συμμορία των «Θεσμών».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να απογοητευθούν από αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσουν. Ο αγώνας μας και σε αυτή την πολιτική συγκυρία θα είναι σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την λιτότητα. Ο αγώνας θα είναι μακρύς, επίπονος και με την πενταετή εμπειρία μας στοχευμένος ώστε:

· Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό, βάρβαρο μνημόνιο.
· Να καταργηθούν όλα τα προηγούμενα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί Νόμοι.
· Να διαγραφεί το Δημόσιο χρέος ΤΩΡΑ!!!

Ομάδα “Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες”

Την Τετάρτη ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, απεργούμε όλοι και όλες στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά απο σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Εϊναι η πρώτη μεγάλη δική μας απάντηση στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση. Είναι η συνέχιση της μάχης του ΟΧΙ που δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πρίν λίγες ημέρες. Αυτη τη φορά στη μάχη δεν χρησιμοποιούμε σαν όπλο την ψήφο μας, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργάτες, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Και την απεργία, δεν μπορεί καμία κυβένηση και κανένας ευρωπαικός θεσμός να την «αγνοήσει».

Με το μαζικό 61% υπέρ του ΟΧΙ, οι εργαζόμενοι δώσαμε την Κυριακή 5 Ιούλη την πιο μεγάλη απάντηση στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ και των δανειστών. Σε αυτην την μάχη, οι τάξεις στην ελληνική κοινωνία στοιχήθηκαν, με τον πιο καθαρό τρόπο. Ήταν μια κρίσιμη μάχη. Η πλευρά των καπιταλιστών έριξε στη μάχη για το ΝΑΙ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον έλεγχο της πάνω στις τράπεζες, τον έλεγχό της στα ΜΜΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, όλο της το πολιτικό προσωπικό, εν ενεργεία ή αποστρατευμένο, τη «διανόηση» που είναι στο πλευρό της, τις εφεδρείες τύπου Μπουτάρη, Καμίνη, την γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ.

Και έχασαν πανηγυρικά σε τεράστια διαφορά απο τους εργαζόμενους.

Αυτός που έφερε αυτη τη μεγάλη νίκη είναι η εργατική τάξη, που έδωσε σκληρούς αγώνες για μια ολόκληρη πενταετία, και ανέτρεψε τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις. Οχι μόνο δεν έχει «γυρίσει πίσω» αλλά προχωράει μπροστά, ριζοσπαστικοποιείται ακόμη περισσότερο. Το ΟΧΙ της Κυριακής, για την πλειοψηφία του κόσμου (και σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο η πλευρά των αφεντικών), ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ρήξη, στη σύγκρουση με το Χρέος, την ΕΕ, το ευρώ και τα αφεντικά.

Τώρα αυτό το ΟΧΙ θα χρειαστεί να το ξαναπούμε με απεργίες. Για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσει το νέο μνημόνιο. Οτι θα τσακίσουμε την προσπάθεια των αφεντικών, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης που προχώρησε στο δικό τους στρατόπεδο να πληρώσουν για άλλη μια φορά με αιματηρές θυσίες οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των τραπεζιτών και την δική τους κερδοφορία.

Να επιβάλλουμε απο τα κάτω την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση.

v Την Τρίτη ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, ενημερώνουμε και να οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και των σωματείων με τα πανό τους στην απεργιακή συγκέντρωση.
v Στηνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, απεργαικές επιτροπές και επιτροπές βάσης για να οργανώσουμε τη συνέχεια.
v Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει κλιμακωση με νέα 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα. Για να ανοίξουμε το δρόμο για επαναλαμβανόμενες απεργίες.
v Να δώσουμε τη μάχη και στα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στην απεργία.

Η απάντηση στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι μόνο μία. Η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του...

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια...

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις...