29.4 C
Chania
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026

Suddeutsche Zeitung: Αναπόφευκτες οι εκλογές στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Αναπόφευκτες θεωρεί τις εκλογές στην Ελλάδα άρθρο  – σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.

Όπως εκτιμά ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει, καθώς πιστεύει σε μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκεί αυτή τη στιγμή.

Πόσο έτοιμος για μεταρρυθμίσεις είναι ένας πολιτικός που δεν πιστεύει αυτά που πρέπει να εφαρμόσει; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μόνο τα βήματα που είναι απαραίτητα, επισημαίνει.

Όπως εξηγεί η Suddeutsche Zeitung, από το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή έλειπαν τα μέτρα που αφορούν στην άρση κάποιων φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αλλά και μέτρα που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι Βρυξέλλες δεν είχαν επιμείνει ότι αυτά πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, σημειώνει.

“Απλώς εφαρμόστε”, είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό από τους Έλληνες ο Γερμανός υπουργόςΟικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όμως αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να προχωρήσει στην Αθήνα με τον Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, παρουσίασε στους πολίτες της χώρας του τη συμφωνία με τους πιστωτές της Αθήνας ως αποτέλεσμα πίεσης.

Αυτή η κυβέρνηση, εκτιμά η εφημερίδα, έχει μόνο έναν στόχο: να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε η Ελλάδα να λάβει χρήματα.

Είναι μόνο θέμα χρόνου το πότε ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τους Έλληνεςαπό την φερόμενη πίεση των πιστωτών τους, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung. Και καταλήγει τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, γεγονός που καθιστά τη διεξαγωγή νέων εκλογών αναπόφευκτη.

newpost.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστίες Δήμου Χανίων για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας

Ο Δήμος Χανίων ευχαρίστησε ΕΚΑΒ, IASIS και Κλινική Τσεπέτη για την ιατρική κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας στο Ποδηλατοδρόμιο.

Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να ενώνει, όχι να αποκόπτει τα χωριά μας»

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ζητά άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των οικισμών στον ΒΟΑΚ. Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα προβλήματα σε Φρε, Νίπους, Κάινα και Αγίους Πάντες.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων και σωματική βλάβη

Σύλληψη 43χρονου κηδεμόνα και 46χρονου διοργανωτή στο Λασίθι για παραβάσεις προστασίας ανηλίκων. Ανήλικος περιήλθε σε μέθη σε κοινωνική εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο.

Γιορτή θαλάσσιας χελώνας στον Σταυρό: Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος στις 16 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού διοργανώνει στις 16 Αυγούστου δράση για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην Παχιά Άμμο με αστροπαρατήρηση και δραστηριότητες.