21.8 C
Chania
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026

Σταθάκης: Η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από τα προηγούμενα μνημόνια

Ημερομηνία:

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε το νέο Μνημόνιο ως την «καλύτερη επιλογή για την χώρα», επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ η συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνεται οριακά στο 0,3% – 0,4% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα μνημόνια μείωσαν τις συντάξεις κατά 40% και τους μισθούς 18%.

«Δεν τίθεται θέμα αν είναι κάτι συμβατό με αυτό που θα θέλαμε. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και έγιναν τεράστιοι συμβιβασμοί», παραδέχθηκε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία αυτή «είναι η καλύτερη επιλογή για την χώρα».

Ακόμη ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε πως «είναι εν πολλοίς παραπλανητική η βασική διαπίστωση της αντιπολίτευσης πως η χώρα και η οικονομία οδηγήθηκε στο τρίτο πρόγραμμα λόγω των εξελίξεων των τελευταίων μηνών».

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε ένα «αδιέξοδο που απαρτιζόταν από δύο προβλήματα: «τα τεράστια δάνεια που έπρεπε να αποπληρώσει και τα τεράστια πλεονάσματα που έπρεπε να παράγει για να τα πληρώσει».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2ος Διαγωνισμός Σπιτικού Οίνου στα Χανιά: Έως 6 Μαΐου οι δηλώσεις συμμετοχής

Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Σπιτικού Οίνου στις 10 Μαΐου 2026 στην πλατεία Κατεχάκη. Δηλώσεις συμμετοχής έως 6/5/2026. Ανοικτό σε παραγωγούς μη τυποποιημένου κρασιού από το 2022 και μετά.

Μανόλης Χνάρης: Συνεδριάζει η Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών για τη βιωσιμότητα του Ψηλορείτη

Συνεδριάζει η Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών της Βουλής για τον Ψηλορείτη με πρωτοβουλία Χνάρη. Στόχος η εθνική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης.

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Χανιά

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Χανιά στις 16 Μαΐου 2026. Διοργανώνουν Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων και σύλλογοι Ποντίων.