23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Παραιτήθηκαν οι Λαφαζανικοί από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Ο διάλογος με τον Τσίπρα

Ημερομηνία:

Την παραίτησή τους από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν και επισήμως στελέχη της πρώην Αριστερής Πλατφόρμας στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου υπό τον Αλέξη τσίπρα.

Πριν από λίγο αποχώρησε από την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, είπε απευθυνόμενος στους «λαφαζανικούς»Σόφη Παπαδόγιαννη, Αντώνη Νταβανέλο και Στάθη Λεουτσάκο:

Δεν ξέρω αν έχετε να μας πείτε κάτι καινούργιο…

Τότε η κυρία Παπαδόγιαννη διάβασε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια δήλωση παραίτησης, στην οποία ανέφεραν ότι «μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ωμή παραβίαση της απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για έκτακτο συνέδριο, στην  ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί, προσθέτουν, ανακοινώνοντας την παραίτησή τους από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, τα πρώην μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας καλούν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπαραταχθούν με τη Λαϊκή Ενότητα:

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια  αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες  πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα διεκδικήσουν, επισημαίνουν, την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο, καταλήγουν, να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

newpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...