14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Δήμαρχος Χανίων προς Τσακαλώτο: Απαλλάσσεται από ανταποδοτικά τέλη η Fraport! – Μεγάλη επιβάρρυνση στα οικονομικά του Δήμου

Ημερομηνία:

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, εκφράζει την αγανάκτησή του αναφορικά με τη μνημονιακή διάταξη για τα ανταποδοτικά τέλη η οποία όπως τονίζει θα επιβαρύνει ακόμα παραπάνω τα οικονομικά του Δήμου.

Στην επιστολή γίνεται γνωστό επίσης ότι η γερμανική Fraport, η οποία θα αποκτήσει το αεροδρόμιο Χανίων, θα απαλάσσεται από ανταποδοτικά τέλη στερώντας ένα επιπλέον έσοδο από το Δήμο Χανίων

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε και στους βουλευτές του νομού δίχως να έχει υπάρξει ακόμα καμία αντίδρασή τους.

Πιο αναλυτικά με επιστολή του που έστειλε προς τους Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τους αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιώργο Χουλιαράκη με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2015 ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργείται με τη διάταξη του άρθρου 10 του Σχεδίου Νόμου “Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων”.

Aναφέρεται στην επιστολή ότι:

“ειδικά για τα Χανιά, η εν λόγω διάταξη, θα στερήσει σημαντικά έσοδα από τον Δήμο, αφού η τυχόν παραχώρηση του αεροδρομίου Ι. Δασκαλογιάννης σε ιδιώτη θα καταστήσει απαγορευτική την καταβολή των προβλεπόμενων τελών καθαριότητας για τους κοινόχρηστους χώρους αλλά και άλλα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία προβλεπόταν μέχρι σήμερα”

Το εν λόγω Σχέδιο Νόμου συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και όπως επισημαίνεται στην επιστολή του Δημάρχου Χανίων η συγκεκριμένη διάταξη προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά του Δήμου Χανίων.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Untitled

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...