18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Βαρουφάκης: Θα ήθελα να γίνω καγκελάριος της Γερμανίας, για να αλλάξω την Ευρώπη

Ημερομηνία:

Τι θα επέλεγε να κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν μπορούσε να διαλέξει οποιαδήποτε δουλειά εντός της Ευρώπης.

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο στα πλαίσια συνεδρίου που διοργανώνουν οι Financial Times στο Λονδίνο.

«Θα ήθελα να γίνω Καγκελάριος της Γερμανίας, φυσικά», είπε ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με το Business Insider.  Και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου».

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα αποκάλυψε και το γιατί θα ήθελε να γίνει καγκελάριος της Γερμανίας. Για να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων προκειμένου να τονώσει την οικονομία της ευρωζώνης. Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ταμείου φτώχειας από την ΕΚΤ και επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια και start-ups που ασχολούνται με την τεχνολογία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

thetoc.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεία στο Hackathon Καινοτομίας της έκθεσης InnoDays 2025 για φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έκθεση InnoDays 2025:...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στη Βαρσοβία

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές...