14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Αύξηση άνω του 300% στους επιβάτες κρουαζιέρας το 2015 στο Λιμάνι της Σούδας

Ημερομηνία:

Πλησιάζοντας προς το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, επιβεβαιώνονται οι θετικές προβλέψεις που υπήρχαν από το Λιμενικό Ταμείου Νομού Χανίων για το 2015, με αύξηση άνω του 300% στους επιβάτες κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων σε σχέση με το 2014.

Έτσι το 2015 αναμένεται να κλείσει, με τις δύο ακόμα προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (στις 10 και 18 Νοεμβρίου), στις 66 αφίξεις και τους 102.000 επιβάτες, σε σχέση με τις 38 αφίξεις και τους 33.304 επιβάτες το 2014.

Η αύξηση αυτή, άνω του 300%, είναι η μεγαλύτερη πανελλαδικά και ίσως μια από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο για φέτος, καταδεικνύοντας την δυναμική και την σταδιακή καθιέρωση τόσο του Λιμένα της Σούδας όσο και του προορισμού των Χανίων στον χάρτη της διεθνούς κρουαζιέρας. Όπως έχει αναφερθεί, τα πολύ θετικά αυτά μεγέθη δεν ήρθαν τυχαία, αλλά εξαιτίας της εφαρμοζόμενης στρατηγικής του Λιμενικού Ταμείου τα δύο τελευταία χρόνια, αφενός με την υλοποίηση κομβικών για την κρουαζιέρα έργων στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας και αφετέρου με την εξωστρέφεια και την απευθείας επικοινωνία με τα υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρειών κρουαζιέρας.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχισθεί ακόμα πιο εντατικά στο άμεσο μέλλον, διότι οι εξελίξεις στον χώρο της ανάπτυξης της διεθνούς κρουαζιέρας θεωρούνται σοβαρές (γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ν.Α. Μεσόγειο, αποδρομολογήσεις κρουαζιερόπλοιων, νέα κρουαζιερόπλοια, νέοι προορισμοί και νέα λιμάνια) και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα μεγέθη και για τα Χανιά.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων έχουν για το 2015 την τιμητική τους, παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη πανελλαδικά αύξηση, άνω του 300%, σε επιβάτες κρουαζιέρας σε σχέση με το 2014. Είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε για να κτισθεί η άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε κινείται σε δύο άξονες, την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα της Σούδας και την απ’ ευθείας επικοινωνία και συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας και θα συνεχισθεί ακόμα πιο εντατικά και μεθοδικά για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερες αφίξεις στο άμεσο μέλλον στα Χανιά, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...