13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

To πόρισμα για την κλοπή των φαρμάκων στο ΠΑΓΝΗ – “Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης”, λέει η αναισθησιολόγος

Ημερομηνία:

Πολλαπλασιάζονται τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την τετράχρονη Μελίνα, που έχασε τη ζωή της σε μια επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από το παρελθόν της αναισθησιολόγου.

Υπόθεση 4χρονης Mελίνας: Νέα στοιχεία για την αναισθησιολόγο

Έγγραφα τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι η γιατρός για ένα διάστημα έπαιρνε πεθιδίνη, ένα οπιούχο αναλγητικό.

Στην απολογία της, όπως αποκάλυψε η εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, η αναισθησιολόγος είχε ομολογήσει ότι απέσπασε παρατύπως οπιούχα σκευάσματα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηράκλειου που είχε πάει ως επισκέπτης γιατί είχε κωλικό νεφρού, εξηγούσε ότι είχε προβλήματα υγείας.

“Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την αναισθησιολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, στις 24 Μαΐου 2015”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο σημείωνε: “Ο κ…έχει διαγνώσει ότι πάσχω από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή με ήπια καταθλιπτική συμπτωματολογία και μου έχει συνταγογραφήσει ήπια αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή. έκτοτε λαμβάνω ανελλιπώς την συγκεκριμένη αγωγή ενώ έχω διακόψει παντελώς την χρήση πεθιδίνης”.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, τον περασμένο Μάιο υπήρξε καταγγελία από τη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου ότι λείπουν 15 αμπούλες πεθιδίνης από το αναισθησιολογικο τμήμα. Στις 28 Μαίου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και το πόρισμα απέδωσε ευθύνες στη συγκεκριμένη αναισθησιολόγο.

“Συμπερασματικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η…ευθύνεται για την απώλεια οπιούχων σκευασμάτων από την αναισθησιολογική κλινική του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου…Τέλος συνιστούμε τη λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων”, αναφερόταν στο πόρισμα.

Πάντως, ο υποδιοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας, όπου ανήκει το Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται η αναισθησιολόγος είναι κατηγορηματικός ότι πρόκειται για εξαιρετική γιατρό στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

“Το παιδί μου θα το έδινα να το χειρουργήσει η συγκεκριμένη…Επειδή την γνωρίζω προσωπικά πρόκειται περί εξαιρετικής συναδέλφου και να ήταν να διαλέξω κάποιον για το παιδί μου θα διάλεγα αυτήν”, είπε μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με ψυχιάτρους, ακόμη και άτομα που είναι εθισμένα σε οπιούχες ουσίες μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Ο φάκελος για την παράνομη αφαίρεση των φαρμάκων έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ωστόσο η πειθαρχική διαδικασία έχει παγώσει γιατί δεν έχει συγκροτηθεί πειθαρχικό συμβούλιο στην 7η υγειονομική περιφέρεια εδώ και μίνες.

Σε ό,τι άφορα τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας και μέχρι να διευκρινιστεί για το αν πρόκειται ή όχι για ιατρικό λάθος, η αναισθησιολόγος παραμένει κανονικά στη θέση της.

“Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις στο συμβάν με την 4χρονη δεν φαίνεται να σχετίζεται με ιατρικό λάθος ή αμέλεια με την επιφύλαξη των οριστικών αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές”, δήλωσε ο υποδιοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας, Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Mega, ethnos.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...