12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Υπο-νοούμενα

Ημερομηνία:

– Το ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗ TV1 περιέχει θησαυρούς. Αυτό προκύπτει από την προβολή παλαιών εκπομπών γύρω από την παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού μας.
Ενθουσιασμός, συγκίνηση από πολλούς Χανιώτες και όχι μόνο γιατί βρίσκουν μέσα στις εκπομπές κομμάτι δικό τους της ίδιας της ψυχής τους.
Εκκλήσεις και παρακλήσεις πολλές για άμεση ψηφιοποίηση του αρχείου της πρώτης Κρητικής Τηλεόρασης.
Νεώτερα προσεχώς.

– ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και οι έμποροι αγωνιούν και κάνουν έκκληση στους Χανιώτες να στηρίξουν την τοπική αγορά τα ντόπια προϊόντα.
Ως εδώ καλά, παραβλέπουν όμως μια αρνητική κατάσταση γι’ αυτούς που διαμορφώνεται εδώ και χρόνια στην τοπική αγορά (και αλήθεια πώς αντιδρούν;). Ένα σωρό πολυεθνικές έχουν εγκατασταθεί στα Χανιά μας και δυστυχώς και λόγω κρίσης επωφελούνται.
Τι κάνουν οι έμποροι; Συνεχίζουν να ακολουθούν το :«μικρό – μικρό τ’ αλώνι σου, να ‘ναι, μοναχικό σου», δυστυχώς!
Η εποχή μας είναι εποχή συνεργασιών, μέσα από συνεταιρισμούς . Έτσι μόνο μπορούμε να παλέψουμε, να σταθούμε στα πόδια μας. Μια κοινοπραξία εμπόρων χρειάζεται που θα επιτρέψει τη δημιουργία και λειτουργία ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, με μεγάλη γκάμα προϊόντων, με ποιότητα και καλές τιμές.
Τα Χανιά μπορούν και στον τομέα αυτό, ν’ ανοίξουν δρόμους, να σταθούν στην πρωτοπορία, για μια υγιή ανάπτυξη, με τις δικές μας δυνάμεις.
Οι έμποροι των Χανίων πρέπει ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΙΝΚΑ και να φτιάξουν τα δικά τους ΕΜΠΟΡΙΚΑ , SUPER MARKET.
Ως Χανιώτες έχομε αποδείξει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις μπορούμε θα τολμήσουν και οι έμποροί μας;
ΙΔΩΜΕΝ

– Ας συγχαρούμε και τους αστυνομικούς μας για τα συναισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τα οποία διακατέχονται. Η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης εφαρμόζει «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» και διοργανώνει φιλικό αγώνα και συναυλία όπως δημοσιεύει καθημερινά ο ΑτΚ προβάλλοντας δωρεάν την σχετική μακέτα.
Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ζεστασιά… είναι τα μηνύματα που σώζουν σήμερα και όσους τα εκπέμπουν και όσους τα λαμβάνουν.

– Η ΣΤΗΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ την οικογένεια του αγαπητού Αλέξανδρου Μαλεφάκη και ιδιαιτέρως την σύζυγό του για τις ευχαριστίες της, στις επισημάνσεις μας, για την αξιόλογα επιστημονική και αξιοπρεπή παρουσία του εκλιπόντος στο μάταιο τούτο κόσμο που ζούμε.

Υπονομευτής

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...