18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

«Όπως όλα δείχνουν, χίμαιρα και το πακέτο Γιουνκέρ»: O Σπύρος Δανέλλης για την εξαίρεση της Κρήτης

Ημερομηνία:

Δήλωση για την εξαίρεση της Κρήτης από το πακέτο Γιούνκερ έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης:

Στο μέσον της περιόδου ισχύος του προγράμματος Γιουνκέρ, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, δεν μας άφησε καμιά αμφιβολία για την αδυναμία έγκαιρου προγραμματισμού και αξιοποίησης, ενός από τα λιγοστά αναπτυξιακά εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας.

Παράλληλα, επιβεβαιωνόμαστε δυσάρεστα, δεδομένου ότι όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει με την από 18/3/2016 (αρ. πρωτ. 4075) σχετική ερώτησή μας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Επιπλέον, όμως, αποκαλύπτεται ότι και ο κ. Σπίρτζης, ανερυθρίαστα, ανακοίνωνε ψευδώς, ευρισκόμενος στην Κρήτη την ένταξη του πολύπαθου έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο πλαίσιο του προγράμματος.

Βέβαια, αν ο ΒΟΑΚ, το Κρητικό «γεφύρι της Άρτας» δεν έχει ακόμη ωριμάσει, πόσο μάλλον οποιοδήποτε άλλο έργο αφορά την Κρήτη, που για ακόμη μια φορά βρίσκεται έξω από τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της Πολιτείας.

Δυστυχώς όμως κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού η λίστα για το πακέτο Γιουνκέρ του κ. Σταθάκη αποτελεί περισσότερο έναν κατάλογο επιθυμιών και όχι μια τεκμηριωμένη και ώριμη εθνική πρόταση.

Για άλλη μια φορά, «βρέχει» ευρωπαικά κονδύλια και εμείς κρατάμε ομπρέλα…

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ