13.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Πιτέλα: Σύνοδος Κορυφής τώρα – Να μην αφήσουμε τα «γεράκια» να σκοτώσουν την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Αντιδρώντας στην εμπλοκή της αξιολόγησης, οΤζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην πρόταση των θεσμών για επιβολή «εφεδρικών» πρόσθετων μέτρων στην Ελλάδα, ύψους 3,6 δις ευρώ.

Ο κ. Πιτέλα κάλεσε σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την επομένη εβδομάδα, στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup.

Η δήλωση του Τζιάνι Πιτέλα είναι η εξής:

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια «γεράκια» θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον εκβιασμό αυτό. Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό για την Ευρώπη. Πρέπει να εργαστούμε όλοι προκειμένου να αποφευχθεί μία κρίση στην Ελλάδα έως το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα έκλεισε το 2015 με πρωτογενές πλεόνασμα. Εάν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης μια συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους».

tvxs.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...