28.8 C
Chania
Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026

Φεστιβάλ Undertow: Σε χώρο τέχνης μετατράπηκε για μια βραδιά η Δημοτική Αγορά | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Με έμφαση στην ανατροπή και στον πειραματισμό μέσα απο τη μουσική και το performance και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Undertow.

Εχοντας σαν άξονα την Δημοτική αγορά των Χανίων, έδωσε βήμα σε καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους, κάποιοι απο αυτούς για πρώτη φορά, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Για πάνω απο ενα αιώνα η κεντρική αγορά των Χανίων εκτός απο τον εμπορικό της χαρακτήρα, αποτελεί επίσης κέντρο πολιτισμού.

DSCF2617
Από τη συσκευή “voice therapy”

Ειναι ενας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται στο χρόνο και προσαρμόζεται στις συνθήκες του σήμερα, αποτελώντας πάντα σημείο αναφοράς και σύνδεσης της Χανιώτικης κοινωνίας.

DSCF2630
Από το μηχάνημα “συνακρόασης”

Στο πλαίσιο αυτό το φεστιβάλ Undertow ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στα Χανιά.

Aπό την παράσταση "crossteps / butoh dance" με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση “crossteps / butoh dance” με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση "crossteps / butoh dance" με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση “crossteps / butoh dance” με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση "crossteps / butoh dance" με τη Μαρία Μαλαξιανάκη
Aπό την παράσταση “crossteps / butoh dance” με τη Μαρία Μαλαξιανάκη

Στο χώρο, πέρα από τους καλλιτέχνες, υπήρχαν και installations όπως μια συσκευή “voice therapy” αλλά και μηχάνημα συνακρόασης, τα οποία τράβηξαν την προσοχή του κοινού και προξένησαν μεγάλη εντύπωση.

Συμμετείχαν: Venus Volcanism & In Atlas, Στέλιος Μανουσάκης, Μιχάλης Παρασκάκης, Δημήτρης Σιδερής, Γιώργος Σκρέτης, omni4m, Γιώργος Χρηστάκης, Αλίκη Χιωτάκη, Χριστίνα Φοίτου, Ευδοξία Σταφυλαράκη, Μαρία Μέντεζ, Ελια Βεργανελάκη, Ιώ Ασηθιανάκη, Μαρία Μαλαξιανάκη.

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025–2026: Εκατοντάδες υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω άνισης εφαρμογής του ν. 5224/2025

Ερώτηση 14 βουλευτών στη Βουλή για το αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025-2026. Διαφορετική εφαρμογή του ν. 5224/2025 οδήγησε σε αποκλεισμό εκατοντάδων υποψηφίων και κενές θέσεις.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Πιλοτικού Ερευνητικού Δικτύου Σχολικών Σεισμογράφων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πιλοτικού δικτύου σεισμογράφων σε 8 σχολεία. Μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε ερευνητικές δραστηριότητες σεισμολογίας.

Πεδίο Βολής «Καραβιά»: Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά στις 16-17 Ιουνίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής «Καραβιά» στις 16-17 Ιουνίου 2026 για άσκηση πυρών του Πολεμικού Ναυτικού. Αποφύγετε τη διέλευση.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ναρκωτικά στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν 275 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν ανήλικος και 19χρονος στο Ηράκλειο για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 275 γραμμάρια κάνναβης από θυρίδα ταχυμεταφορών σε επιχείρηση της ΔΑΟΕ Αθηνών και του ΤΔΕΕ Ηρακλείου.