Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο -σε μια δεύτερη φάση- να παραχωρηθεί άλλη μία τηλεοπτική άδεια ο Πάνος Σκουρλέτης, εφόσον προκύψει μια πραγματική ανάγκη στην ενημέρωση, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα της Digea.
Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επανέλαβε πως για πρώτη φορά μπαίνουν σαφείς κανόνες και κριτήρια που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου, στο οποίο θα λειτουργούν υγιείς εταιρίες.
«Ο αριθμός έχει προσδιοριστεί στο νούμερο 4, χωρίς να έχει αποκλειστεί σε μια δεύτερη φάση, εάν προκύψει μια πραγματική ανάγκη η οποία να σχετίζεται με την ενημέρωση. Μιλάμε για την ενημέρωση, δεν μιλάμε ούτε για σούπερ μάρκετ, ούτε για παπουτσάδικο, ούτε για κατάστημα που πουλάει φορέματα, άρα σχετίζεται πια με την ίδια τη δημοκρατία και τη λειτουργία της. Και προϋπόθεση για να λειτουργεί μια δημοκρατία είναι να υπάρχει ένα απελευθερωμένο πεδίο και τοπίο στο χώρο της ενημέρωσης. Αυτό νομίζω ότι το γνωρίζουμε όλοι. Εν πάση περιπτώσει, σας λέω ότι -έχει ακουστεί δημόσια, δεν το λέω μόνο εγώ- το ενδεχόμενο να δοθούν παραπάνω άδειες θα εκτιμηθεί, θα αξιολογηθεί από τη στιγμή που θα υπάρχει μια πραγματική αναγκαιότητα, χωρίς να υπονομεύουμε πια τη βιωσιμότητα των σταθμών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη».
Νομίζω ότι από το τέλος της χρονιάς, από τους τελευταίους μήνες και μπαίνοντας στον επόμενο χρόνο, όλη αυτή η συζήτηση περί ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη θα είναι μια κακιά ανάμνηση, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δούμε πλέον στο πραγματικό επίπεδο της οικονομίας τα σημάδια της ανάκαμψης, μέσα από νέες θέσεις εργασίας, μέσα πλέον από έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως «από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς».
Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και κάλεσε την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.
Σε ερώτηση εάν το 17% της ΔΕΗ τι θα ιδιωτικοποιηθεί, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως «έγινε μια προσπάθεια παραχάραξης της πραγματικότητας, πάλι από πολιτικές δυνάμεις και από μερίδα των ΜΜΕ. Αναφερόμενοι σε έναν κατάλογο περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου προς ιδιωτικοποίηση που είχε συνταχθεί από τις κυβερνήσεις του κ. Σαμαρά, θεωρήθηκε ότι πρόκειται και για πολιτική επιλογή ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ».
«Με πρόσφατο νόμο στη Βουλή ακυρώσαμε το σχέδιο νόμου, το ψηφισμένο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση κατά 66% του ΑΔΜΗΕ και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και την πώλησή της αμέσως μετά. Δεν είναι, λοιπόν, μέσα στο σχέδιο της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του 17%», πρόσθεσε.
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Πιτσιόρλας δεν είναι αρμόδιος -και το έχω πει πάρα πολλές φορές- να ασκεί πολιτική. Πρέπει να εφαρμόζει εντολές. Θεωρώ ότι αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί».