22.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Κληρονομιά και πολιτικές διασυνδέσεις η πηγή πλούτου των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων

Ημερομηνία:

Κληρονομιά και πολιτικές διασυνδέσεις. Αυτές είναι οι δύο βασικές πηγές πλούτου των δισεκατομμυριούχων στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Οικονομικού Ινστιτούτου Πέτερσον.

Βάσει των στοιχειών της έρευνας, η ιστοσελίδαΗowmuch.netδημιούργησε τον παγκόσμιο χάρτη των δισεκατομμυριούχων. Σε αυτών αποτυπώνονται το ποσοστό δισεκατομμυριούχων κάθε χώρας σε σχέση με τον παγκόσμιο αριθμό των δισεκατομμυριούχων αλλά και οι βασικές πηγές πλούτου τους.

Οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες:

  • Στους κληρονόμους (κόκκινο)
  • Στους ιδρυτές μεγάλων εταιρειών (πράσινο)
  • Στα μεγαλοστελέχη (μπλε)
  • Σε όσους απέκτησαν χρήματα μέσω πολιτικών διασυνδέσεων ή κρατικών πόρων (πορτοκαλί)
  • Σε όσους έκαναν περιουσία μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα (κίτρινο)

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, λίγο πάνω από το 30% του συνολικού αριθμού. Δεύτερη στη λίστα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, αλλά και με χαοτική διαφορά από τις πρώτες ΗΠΑ, έρχεται η Κίνα με 9.2% και ακολουθούν η Ρωσία με 6,7% και η Γερμανία με 5,1% και η Βραζιλία με 3,9%. Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι αντιστοιχούν στο 0,2%.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ