24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Ο Κρητικός σεφ Πέτρος Λαμπρινίδης έφτιαξε 20 τόνους χωριάτικη σαλάτα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας | Βίντεο+Φωτός

Ημερομηνία:

Στη Μόσχα η μεγαλύτερη χωριάτικη του κόσμου, στη Μόσχα. Ο Πέτρος Λαμπρινίδης, Έλληνας Σεφ από την Κρήτη, κατάφερε να φτιάξει μια ελληνική σαλάτα 20 τόνων και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Παγκοσμίων Ρεκόρ, κέρδισε το βραβείο της μεγαλύτερης Ελληνικής Σαλάτας στον κόσμο.

Ο Σεφ, δημιούργησε με την ομάδα του και περισσότερους από 1000 εθελοντές στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, μια χωριάτικη σαλάτα βάρους 20 τόνων και 100 κιλών, προβάλλοντας την Ελληνική κουζίνα στην καρδιά της Ρωσίας και μάλιστα στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Πόλης της Μόσχας!

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κρήτης, Κώστας Μαμουλάκης, βράβευσε τον συμπατριώτη του για τη διάκριση. Όπως δήλωσε κατά την εκδήλωση την περασμένη βδομάδα: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένας συμπολίτης μας, ο γνωστός Σεφ Πέτρος Λαμπρινίδης, κέρδισε επάξια μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness και έδωσε τη δυνατότητα της διεθνούς προβολής στην πατρίδα μας”.

Τα βραβεία Guinness είχαν μέχρι στιγμής καταγράψει μεγαλύτερη σαλάτα εκείνη ενός Αυστριακού, με βάρος μόλις 8,6 τόνους. Τα υλικά της χωριάτικης έπεφταν σε ένα τεράστιο container με τη βοήθεια φορτωτικών μηχανών.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=j6WyIlczaik”]

WORLDACADEMY/ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...