26.8 C
Chania
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Χανίων: “Φρένο στους πλειστηριασμούς!”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών παράρτημα Χανίων παίρνει θέση για τους πλειστηριασμούς που θέτουν σε κίνδυνο τις κατοικίες χιλιάδων πολιτών.

Σημειώνουν τα εξής:

Η απόφαση του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων για αποχή τους από τις διαδικασίες πλειστηριασμών κατοικιών βάζει φρένο σήμερα στους πλειστηριασμούς.

Άποψη μας είναι ότι, το θέμα των πλειστηριασμών θα ανοίξει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα και άρα απαιτείται συστράτευση δυνάμεων και φορέων της κοινωνίας για να μη χαθεί καμία κύρια κατοικία από τον ιδιοκτήτη της.

Διευκρινίζουμε ότι η προστασία της κύριας κατοικίας, υπό τα νέα δεδομένα, λαμβάνει χώρα μόνον κατόπιν αίτησης υπαγωγής στο Ν 3869/10 (Νόμο Κατσέλη) και μόνο μέχρι το 2018 υπό προϋποθέσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νομοσχέδιο προστασίας της κύριας κατοικίας με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, για οφειλές των πολιτών προς την εφορία. Θα είναι μια θετική εξέλιξη. Αναμένουμε να γίνει και πράξη!

Τέλος, επειδή ακούστηκαν πολλά για κατασχέσεις κύριας κατοικίας που αγοράσθηκαν ή ανεγέρθηκαν με δάνειο μέσω ΟΕΚ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του πρώην ΟΕΚ, ενημερώνει ότι με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου 570/2015 (Γ’ Πολιτικές) απαγορεύεται η διεξαγωγή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης ακινήτου ήτοι κατάσχεση και πλειστηριασμός σε ακίνητο το οποίο αγοράστηκε ή αναγέρθηκε, κατά τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του ΟΕΚ. Επομένως, οι διαδικαστικές πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, ήτοι της κατάσχεσης και ενδεχομένως του πλειστηριασμού, σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι άκυρες.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.