13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στον Νίκο Φίλη οι εκπαιδευτικοί των Χανίων – Κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο Minoa Palace στον Πλατανιά

Ημερομηνία:

Σε κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στον Πλατανιά την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στον Πλατανιά θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η κατάσταση στα σχολεία είναι πια απελπιστική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Για 7 η συνεχή χρονιά δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός συναδέλφου, οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι μειωμένες περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι καταργήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ έχουν κάνει την κατάσταση στη σχολική τάξη ασφυκτική. Ειδικά στα Χανιά ακόμα υπάρχουν δεκάδες κενά στα σχολεία, ενώ τουλάχιστον 9 τμήματα κόπηκαν με μειωμένο αριθμό παιδιών που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αν εφαρμοζόταν ο νόμος για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Παράλληλα, οι εργασιακές συνθήκες για όσους εργαζόμαστε στα σχολεία είναι ανυπόφορες. Η κατάργηση του υπεύθυνου εργαστηρίου, οι αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, οι αλλαγές στα γυμνάσια, η εντολή για κατάργηση των επιπέδων γλωσσομάθειας στις ξένες γλώσσες, έχουν οδηγήσει σε πλαστά πλεονάσματα συναδέλφων που αναγκάζονται να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε τρία ή τέσσερα σχολεία. Κομμάτι της προσπάθειας διάλυσης του δημόσιου σχολείου είναι και το βαθιά αντιδραστικό πόρισμα Λιάκου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ίδιες και χειρότερες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τα σχολεία υποστελεχωμένα, τους μαθητές σε 27άρια τμήματα και τα κενά σε διδακτικό προσωπικό δεκάδες.

Η ΕΛΜΕ Χανίων απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φοιτητικούς συλλόγους και εργαζομένους που θα στοχεύει στην υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και των εργασιακών μας κατακτήσεων .

Αγωνιζόμαστε για:

Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.

Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Στήριξη της Ειδικής αγωγής.

Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.

Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ  με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

Όλοι εμείς που παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια, που κρατάμε τόσα χρόνια τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, που παλέψαμε για την επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων για δεύτερη φορά φέτος στα ΕΠΑΛ και κερδίσαμε, οφείλουμε να είμαστε εκεί.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ενωμένοι ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ,την Παρασκευή 4/11 2:30 μμ, Πλατανιάς (ξενοδοχείο Minoa Palace)”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης για Πιερρακάκη: «Θα είναι πειθήνιο όργανο της ευρωπαϊκής ελίτ, πρέπει να αποτύχει»

Δεν επιφύλασσε συγχαρητήρια ο Παύλος Πολάκης στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του...

Χανιά: Μήνυμα κλιμάκωσης από τα Μεγάλα Χωράφια – «Δεν κάνουμε πίσω στα τεχνάσματα»

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική παραμένει...

ΠΟΕΣΥ: Όχι στην υποκατάσταση δημοσιογράφων από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης

Την έντονη αντίθεσή της σε πρακτικές ΜΜΕ που επιχειρούν...