16.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Σαρώνει η φτώχεια: 13,4 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας στη Γερμανία! – Σχεδόν ένας στους τρεις Ιταλούς σε κίνδυνο ένδειας!

Ημερομηνία:

O μέσος όρος του μηνιαίου εισοδήματος των απειλούμενων από τη φτώχεια στη Γερμανία ανέρχεται στα 719 ευρώ και επομένως είναι κατά 30% κάτω από το επίσημο όριο των 1.033 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικού αιτήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού κόμματος “Η Αριστερά” (Die Linke) στη Μπούντεστακ.

Στην Γερμανία, επομένως, υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 13,4 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το μέσο επίσημο όριο της φτώχειας, δεδομένου ότι ενώ το 2015 το εισόδημα αυτό ανέρχονταν σε 1.033 ευρώ μηνιαίως, σήμερα ανέρχεται σε μόλις 719 ευρώ! Σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούμενος με φτώχεια είναι κάποιος ο οποίος ζει με λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού μιας χώρας.

«’Ηδη και με τα 1.033 ευρώ το μήνα η ζωή (στη Γερμανία) είναι ένας μόνιμος αγώνας για την πληρωμή των λογαριασμών», είπε στην εφημερίδα Saarbrucker Zeitung η Ζαμπίνε Τσίμερμαν, εμπειρογνώμονας του Die Linke για κοινωνικά θέματα. «Εκατομμύρια πολιτών έχουν στη διάθεσή τους σαφώς λιγότερα χρήματα και συχνά στερούνται τα απαραίτητα προς το ζην», τόνισε η ίδια στη γερμανική εφημερίδα.

Σαρώνει η φτώχεια και στην Ιταλία

Σχεδόν ένας στους τρεις Ιταλούς, το 28,7% του συνόλου του πληθυσμού, «κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση ένδειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», αναφέρει το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο Istat σε έκθεσή του.

Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2015 και -πιο αναλυτικά- η έρευνα καταγράφει ότι το 19,9% των πολιτών που ζουν στην χώρα κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι το 11,7% ζει σε οικογένειες με ασταθή επαγγελματική κατάσταση ή ουσιαστικό πρόβλημα ανεργίας και ότι το 11,5% είναι μέλη οικογενειών με σοβαρές ελλείψεις στα βασικά αγαθά. Τα τελικά στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία όλων των προηγούμενων κατηγοριών.

Το Ινστιτούτο Στατιστικής Istat προσθέτει ότι η έρευνα δείχνει πως οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρώπη για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι ακόμη πολύ μακρινοί. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που αφορούν τις περιφέρειες της Νότιας Ιταλίας: 46,4% των κατοίκων εκεί απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Στην κεντρική Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24% και στις βόρειες περιοχές της χώρας δεν ξεπερνά το 17,4%

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα και τις ακτές

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων δημιούργησε και προσφέρει εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δωρεά ενός περιπολικού αυτοκινήτου από το Δήμο Βιάννου στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγου Νικόλαου...

Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας και τελευταίος εκδότης της εφημερίδας “Η ΤΟΛΜΗ” Σπύρος Καλλέργης

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού επιχειρηματία, πολιτικού και...