16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Μετά τον κακό χαμό στο Ηράκλειο με τους αγρότες, αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ

Ημερομηνία:

Την αναστολή της απεργίας της αποφάσισε η ΠΝΟ κατά την πρωινή συνεδρίασή της.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, η αναστολής της απεργίας αποφασίστηκε προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος των εκπροσώπων των ναυτικών με την κυβέρνηση. Πάντως σε σχετική ανακοίνωση γίνεται και αναφορά σε ” μεθοδεύσεις υπηρεσιακών και εξωυπηρεσιακών παραγόντων” οι οποίοι με “επαίσχυντες μεθόδους” χρησιμοποίησαν τον κοινωνικό αυτοματισμό για να στοχοποιηθεί η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και όλος ο κλάδος των ναυτεργατών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «πρυτάνευσε η λογική» και επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα φορολόγησης των ναυτικών, όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια στο λιμάνι του Ηράκλειου όταν αγρότες από την Ιεράπετρα και τη Σητείας παραβίασαν την πύλη και μπήκαν στο λιμάνι κινούμενοι εναντίον των ναυτικών απεργών της ΠΝΟ, που είχαν μπλοκάρει τα πλοία και δεν επιτρέπουν τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα, οι αγρότες προχώρησαν σε προπηλακισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Δήμαρχου Ηρακλείου, ενώ έκαψαν τα γραφεία της ΑΝΕΚ.

Το πλοίο από τη Σούδα θα ξεκινήσει μόλις φορτώσει με προορισμό τον Πειραιά ενώ το βραδινό δρομολογία θα αναχωρήσει κανονικά στις 9 το βράδυ. Από αύριο τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά ενώ αναλόγως θα κινηθούν και τα δρομολόγια από Πειραιά.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΝΟ ΕΔΩ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ