20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Λαζάνια με σπανάκι

1 κιλό σπανάκι, 1 πακέτο λαζάνια, 400 γραμμ. Μυζήθρα, 80 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη, μισό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο, 150 ml κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά βούτυρο, λάδι, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζομε, πλένομε και στραγγίζομε καλά το σπανάκι. Ψιλοκόβομε το σκόρδο. Μαραίνομε το σπανάκι με το σκόρδο στο τηγάνι για 5 λεπτά. Το χοντροκόβομε προηγουμένως. Βουτάμε τα λαζάνια για 1 λεπτό σε βραστό αλατισμένο νερό. Το στραγγίζομε πάνω σε πανί. Ανακατεύομε την μυζήθρα με την κρέμα, την μισή παρμεζάνα, τον βασιλικό και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνομε και βάζομε τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνομε ένα πυρέξ και απλώνομε μια στρώση λαζάνια και κατόπιν μια στρώση σπανάκι. Επαναλαμβάνομε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και η τελευταία στρώση να είναι λαζάνια. Περιχύνομε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πασπαλίζομε με τυρί. Ψήνομε στους 180 βαθμούς και 40 λεπτά.

 
Κανελόνια με σπανάκι (πολύ ωραία)

6 φύλλα λαζάνια, μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, μισό κιλό σπανάκι, παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη, σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική, βούτυρο, αλεύρι, γάλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι.

Φτιάχνομε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Το σοτάρουμε λίγο στο τηγάνι μαζί με τον κιμά και λίγο λάδι. Αφήνομε να κρυώσει. Βάζομε ένα αυγό χτυπημένο και λίγη παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζομε μοσχοκάρυδο. Ζεματάμε τα λαζάνια σε καυτό νερό ως συνήθως. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα λαζάνια και τα τυλίγουμε ρολό. Τα αραδιάζομε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Φτιάχνουμε μπεσαμέλ. Ρίχνομε τα κανελόνια πρώτα στη σάλτσα ντομάτας και μετά στη μπεσαμέλ. Πασπαλίζομε με τυρί και σκορπάμε κομμάτια βούτυρο λίγο. Ψήνομε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...