27.9 C
Chania
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2026

Οικονόμου: Η ΝΔ θα βάλει «Χ» σε όσους προσλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, δήλωσε πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποπεμφθούν οι σημερινοί διοικητές νοσοκομείων, ενώ παράνομες χαρακτήρισε τις προσλήψεις καθαριστριών, υπάλληλων φύλαξης που εργάζονται με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία, αλλά και όσων προσληφθούν στις Τοπικές Ομάδες Υγείας.

«Δεν θα πάρουμε κληρονομιά αυτούς που διορίσατε στις διοικήσεις των νοσοκομείων που πλασάρονται ότι διορίστηκαν αξιοκρατικά. Τελείωσαν όλα αυτά. Όλες αυτές οι προσλήψεις είναι παράνομες. Αν περνάει από το χέρι μου θα φάνε όλοι ‘χι’», δήλωσε o Β. Οικονόμου.

Τέλος, χαρακτήρισε «σοβιέτ» τις Τοπικές Ομάδες Υγείας που θα δημιουργηθούν με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, δηλώνοντας πως αυτές θα καταργηθούν από την ΝΔ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ, ρεβανσισμός, απολύσεις εργαζομένων, άλωση του κράτους

«Σήμερα ο κ. Β. Οικονόμου, βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, αποκάλυψε το πραγματικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Σήμερα ο κ. Β. Οικονόμου,  βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, αποκάλυψε το πραγματικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το βήμα της Βουλής, δήλωσε ξεκάθαρα ότι, όχι μόνο οι σημερινοί διοικητές των νοσοκομείων, οι πρώτοι που τοποθετήθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά και καθαρίστριες και εργαζόμενοι σε υπηρεσίας φύλαξης, θα απολυθούν, από ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: Ρεβανσισμός, απολύσεις εργαζομένων, άλωση του κράτους.  Αυτό είναι το δίπτυχο της ΝΔ: απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός και  πελατειακό κράτος.

thepressproject.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.