15.8 C
Chania
Wednesday, January 14, 2026

Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας: Από τον Πολιτισμό στον πολιτισμό

Ημερομηνία:

Την Κυριακή, στις 7 Μαΐου 2017,  θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ανθρωπολογίας:  Από τον Πολιτισμό στον πολιτισμό. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση, η πληροφόρηση και η κινητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά θέματα όπως ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις, η κουλτούρα,  η μετανάστευση. Το Εργαστήριο θα είναι διαδραστικό και θα χωρίζεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν σε αντίστοιχα σεμινάρια:

  1. Επιστήμη και ρατσισμός
  2. Πολυπολιτισμικότητα
  3. Οριενταλισμός
  4. Μέση Ανατολή
  5. Κατανόηση του “άλλου”
  6. Κουλτούρα και πολιτισμικά χαρακτηριστικά
  7. Μετανάστευση

Το Εργαστήριο διεξάγει ο Χάλετ Ταχίρ, κοινωνικός ανθρωπολόγος και συνεργάτης του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Ηρακλείου (ΨΥΧ.Η.), στις εγκαταστάσεις του οποίου θα γίνουν και τα σεμινάρια. (διεύθυνση του ΨΥΧ.Η.)

Έναρξη σεμιναρίου: 18:30  – Λήξη: 21:30

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6973298037

Η συμμετοχή στο πρώτο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτος Τραμπ: «Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό» – Καλεί το ΝΑΤΟ να συνεργαστεί

Εμμένει ο Τραμπ για τη Γροιλανδία, αδιαφορώντας για τη θύελλα αντιδράσεων,...