16.8 C
Chania
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

Απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή στα Χανιά ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ημερομηνία:

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι o Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων σήμερα Πέμπτη 4/5/2017 στις 12πμ στα γραφεία του εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνέντευξη οι δύο σύλλογοι καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μαΐου στις 10:30 στον Κάτωλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την Ε.Ε και το ΔΝΤ φέρνει νόμο για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των Super Markets και των εμπορικών αλυσίδων. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά. Αυτό επιδιώκουν να γίνει σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό. Θέλουν  τη φυσική εξόντωση και τον αφανισμό όλων των μικρών έμπορων .

Παράλληλα η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

Απαιτούμε την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας .

Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 7/5 και 10:30 π.μ. στον Κατωλα. Κανένα μαγαζί ανοιχτό .Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά. Να οργανώσουμε  την πάλη μας για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Καλούμε τους  αυτοαπασχολούμενους , τους  επαγγελματίες τους εργαζόμενους  να πάρουν θέση πλάι μας. Απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων χρειάζεται  κοινός αγώνας μικρών έμπορων με τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους καταναλωτές την Κυριακή 7/5 να μην κατέβουν να ψωνίσουν από κανένα μαγαζί .

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Να «μιλήσουν» για το σχολείο που θέλουν και έχουν...

Θετική γνωμοδότηση για τον Βιολογικό Αλμυρίδας – 14,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης για τον Βιολογικό Αλμυρίδας προϋπολογισμού 14,7 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει δίκτυο 27.195 μέτρων και εννέα αντλιοστάσια.

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με κοκαΐνη και πυροβόλο όπλο

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με 13 γραμμάρια κοκαΐνης, πυροβόλο όπλο και 375 ευρώ. Η επιχείρηση έγινε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της ΟΠΕ Χανίων.

SOS εκπέμπει ο Μπάλος από την χωρίς έλεγχο προσβασιμότητα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η πλέον βραβευμένη παραλία της Κρήτης,...