14.8 C
Chania
Friday, February 13, 2026

Δήλωση Νίκου Παπαδάκη, Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Το κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

Με μεγάλη λύπη αποχαιρετούμε τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έναν από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας της χώρας που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων το 1946 σε ηλικία 28 ετών και υπήρξε ο κοινοβουλευτικός άνδρας με τις περισσότερες θητείες στην ιστορία της Βουλής των Ελλήνων, υπηρετώντας με πάθος τον κοινοβουλευτισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ανέλαβε πολύ νέος υπουργικά καθήκοντα, διετέλεσε επί σχεδόν μία δεκαετία πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επί τριάμισι χρόνια πρωθυπουργός. Με αταλάντευτες θέσεις για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Σε εποχές δύσκολες για τον τόπο, έδωσε το δυναμικό του παρών στην εθνική αντίσταση. Συνελήφθη την 21η Απριλίου 1967 και αργότερα διέφυγε στο εξωτερικό όπου ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση.

Χάρη στους στενούς συγγενικούς δεσμούς του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και από τους δύο γονείς του, είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει σε μικρή ηλικία και να εμπνευστεί από τα φιλελεύθερα ιδεώδη και τις παρακαταθήκες του μεγάλου πολιτικού.

Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», παρακολουθούσε πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο του.

Εκ μέρους του Ιδρύματος, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης και Κουκιανάκης συζήτησαν κρίσιμα ζητήματα για τον Αποκόρωνα

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης συναντήθηκε με...

Κρίσιμη σύσκεψη για τον επικίνδυνο οδικό άξονα Τέρτσα – Μύρτος – Αναζητούν μόνιμη λύση

Άμεση αυτοψία και γεωτεχνική μελέτη αποφασίστηκαν για τον επικίνδυνο...

H ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Χανίων επικράτησε στις εκλογές του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ

Η Δημοκρατική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΑΣ-ΟΤΑ) επανεξελέγη ως πρώτη δύναμη...

Συνελήφθη 35χρονος στα Χανιά για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Ένας 35χρονος συνελήφθη στα Χανιά από αστυνομικές δυνάμεις, μετά...