12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Λουκανικόπιτα

Στρώνομε διπλά 3 φύλλα στο πυρέξ. Βάζομε κέτσαπ, μουστάρδα, κομμένα λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί τριμμένο, πιπεριά, ντομάτα, από πάνω τυρί του τοστ και δύο φύλλα διπλά. Χτυπάμε 3-4 αυγά και μιάμιση φλυτζάνα γάλα. Το περιχύνομε, το αφήνομε μιάμιση ώρα να τραβήξει και το φουρνίζομε.

 

Μελιτζάνες τυλιχτές

Παίρνω μελιτζάνες μεγάλες, τις τηγανίζω και βάζω μέσα τυρί του τοστ και ζαμπόν. Τις τυλίγω, κτυπώ μια κρέμα γάλακτος, ξύνω ντομάτα και τις ψήνω στον φούρνο.

 

Χαλβάς διαφορετικός

Μισό βιτάμ (125gr), 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα, ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια, 2 νεροπότηρα ζάχαρη, 5 ποτήρια νερό.

Βάζομε το βιτάμ με τα αμύγδαλα στη φωτιά να καβουριστούν. Σε λεκανίτσα διαλύομε το νερό, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη, το ρίχνομε στο μείγμα αμυγδάλων και ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Το κατεβάζομε, ρίχνομε ξύσμα λεμονιού και το βάζομε στην φόρμα και όταν κρυώσει το βάζομε στο ψυγείο.

 

Ζελέ με γάλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 2 ζελέ (1 φράουλα, 1 κεράσι), 1 φλυτζάνα αμύγδαλα.
Διαλύομε το ζελέ όπως γράφει το κουτί. Κτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με τη ζάχαρη και όταν είναι καλά χτυπημένο το ρίχνομε μέσα στο ζελέ και ανακατεύομε καλά για να ενωθούν. Ρίχνομε και τα αμύγδαλα και όλα μαζί σε μία φόρμα (τάπερ). Τα βάζομε στο ψυγείο. Όταν πήξουν ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

 

Σουφλέ χυλοπίτες

Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου. Όταν βράσουν οι χυλοπίτες τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ, 2 κουταλιές βούτυρο και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Στρώνω στο πυρέξ τις μισές χυλοπίτες, κόβω 12 φέτες ζαμπόν κομματάκια και 4 φέτες τυρί τοστ κομματάκια, στρώνω τις υπόλοιπες χυλοπίτες, από πάνω μπεσαμέλ, μια μικρή κρέμα γάλακτος και γραβιέρα τριμμένη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...