24.8 C
Chania
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026

Αλλάζουν τα δεδομένα στην αστυνόμευση της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης μετά από δεκαετίες συζητήσεων και αναβολών με τα μέχρι τώρα δεδομένα της αστυνόμευσης σε ολόκληρο το νησί να αλλάζουν και νέες υπηρεσίες να αναλαμβάνουν…δράση.

Από την αρχή που ο σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης ανακοινώθηκε, οι αντιδράσεις μεταξύ των ενστόλων της Κρήτης ήταν ποικίλες, καθώς αστυνομικά τμήματα και σταθμοί είτε καταργούνται είτε μετακινούνται οι έδρες τους.

Εκτός από τις μετονομασίες ορισμένων αστυνομικών τμημάτων, τα οποία συγχωνεύονται, οι κυριότερες αλλαγές αφορούν στην ίδρυση της Άμεσης Δράσης και στα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, τα οποία μέχρι τώρα υπάγονταν στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ενώ τώρα θα ανήκουν διοικητικά στη διεύθυνση αστυνομίας του κάθε νομού του νησιού.

Συγκεκριμένα η έδρα του ΤΑΕ Ηρακλείου μετακινείται στις Αρχάνες, ενώ του ΤΑΕ Μεσσαράς στους Αγίους Δέκα.

Το ΤΑΕ Αποκορώνου καταργείται και μετακινείται στο ΤΑΕ Χανίων, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Τέλος το ΤΑΕ Λασιθίου θα λειτουργεί πλέον με έδρα τη Νεάπολη.

Θετική και πολλά προσδοκώμενη είναι η ίδρυση της Άμεσης Δράσης σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ θετικά κρίνεται και το γεγονός ότι αναβαθμίζονται και αυτονομούνται τα τμήματα της Ομάδας Ειδικών Αποστολών και της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

cretapost.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Αρναουτάκης από το Μάλεμε: «Η μνήμη των νεκρών ένα διαρκές παράδειγμα ευθύνης για ειρήνη, ασφάλεια και κράτος δικαίου»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε στο Γερμανικό Νεκροταφείο Μάλεμε για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η μνήμη παραμένει ζωντανή» για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τίμησε τους 335.000 νεκρούς και υπογράμμισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης.

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά: «Στους κανόνες οι εξαιρέσεις κάνουν τη διαφορά»

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά το Σάββατο 30 Μάη στην πλατεία Νεώρια. Συναυλίες, εκθέσεις και δραστηριότητες από μαθητές για μαθητές.

Χάρης Μαμουλάκης στις Βασιλειές: Από τα 620 στρέμματα εντός Οικισμού, παραμένουν μόλις τα 69 με υπογραφή ΝΔ

Ο Χάρης Μαμουλάκης επισκέφθηκε τις Βασιλειές και εξήγησε στους κατοίκους τη μείωση των ορίων του Οικισμού από 620 σε μόλις 69 στρέμματα με το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης.