Σπανακόπιτα
Ενάμιση κιλό σπανάκι. Το πλένομε τ’ αφήνομε να στραγγίσει και το ψιλοκόβομε. Βάζομε άνιθο, κρεμμυδάκια φρέσκα, μάραθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τυρί μυζήθρα ή φέτα και πολλά τυριά μαζί (μυζήθρα, φέτα, μαλάκα, γραβιέρα ξυσμένη) μια φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη, δύο αυγά κτυπημένα και τα ανακατεύομαι όλα μαζί. Φύλλο μείγμα φύλλο, αυγό πάνω στο φύλλο το αλείφομε και μπόλικο σισάμι.
Φύλλο: ενάμιση κεσεδάκι γιαούρτι, ενάμιση βιτάμ, ένα αυγό, αλάτι, ενάμιση μπέικι και όσο αλεύρι σηκώσει (μπλε φαρίνα περίπου ένα πακέτο)
Ταλιατέλες με μανιτάρια
Πεντακόσια gr ταλιατέλες με αυγά, πεντακόσια gr ψιλοκομμένα μανιτάρια, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, μισό ποτήρι λάδι, μισό ποτήρι μπράντι, ένα ποτήρι κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι.
Σουπιές γεμιστές
Τις γεμίζομε με διάφορα τυριά τριμμένα, λίγη φέτα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά. Αν μας αρέσει βάζομε καυτερή πιπεριά. Τις κλείνομαι με οδοντογλυφίδα, τις βάζομε σε πυρέξ με λίγο λάδι, νερό να ψηθούν. Τις σερβίρομε με καλά χτυπημένο σε βάζο λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Γιαουρτόπιτα με σιρόπι
Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ, μια βανίλια, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι πρόβειο γιαούρτι, ένα και λίγο φαρίνα.
Σιρόπι: Δυόμιση νερό, δύο ζάχαρη. Κρύο – ζεστό ή ζεστό – κρύο.