15.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Αύξηση της τουριστικής κίνησης τις ημέρες των γιορτών σε όλη την Ελλάδα, πεσμένη στα Χανιά λόγω Fraport

Ημερομηνία:

Το 100% αναμένεται να φθάσουν οι πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούς και την Πρωτοχρονιά, ενώ η ζήτηση για διαμονή σε ξενώνες είναι μεγάλη και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, η εγχώρια τουριστική κίνηση αυτές τις μέρες των γιορτών είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Το καλό κλίμα, όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά, και οι πληρότητες αναμένονται να αγγίξουν το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσσιο.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες της Βορείου Ελλάδος, καθώς, όπως σημειώνει ο κ.Tάσσιος, τις προτιμούν και οι τουρίστες από χώρες του εξωτερικού.

Οι Έλληνες επισκέπτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (fedHATTA), Λύσανδρο Τσιλίδη, κατακλύζουν φέτος τις γιορτές (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα) δημοφιλείς και μη χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα όλα τα τουριστικά πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων να «ξεπουλήσουν».

«Αυτά τα Χριστούγεννα είχαμε 20% αύξηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης περισσότερο από πέρυσι, δηλαδή επανερχόμαστε στους ρυθμούς που ήταν η τουριστική κίνηση των Ελλήνων την περίοδο πριν την κρίση», τόνισε ο κύριος Τσιλίδης.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τα Χανιά όπου παρουσιάζεται μείωση της κίνησης με φορείς του τουρισμού να αναφέρουν ως αιτία, πέραν της οικονομικής κρίσης, τη διακοπή των δρομολογίων της Ryanair από και προς Χανιά, κάτι που έχει συντελέσει στη μείωση της κίνησης μέσα στο χειμώνα λόγω της τιμής των εισιτηρίων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών – Κοινός αγώνας εργατών για μία ζωή με δικαιώματα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου τιμά την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, καλώντας...

Συνέντευξη Μαρίας Καρυστιανού: «Πάμε προς νέο κόμμα»

Στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙTV...

Ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων – Πόσο και ποιοι κερδίζουν από τις αυξήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή (19/12), ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου...

Χριστούγεννα με «λογαριασμό» Michelin: Έως και 20% ακριβότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα και η ακρίβεια στα τρόφιμα εξελίσσεται στον...