Γουρουνόπουλο γεμιστό
Ένα γουρουνόπουλο 7-8 κιλά, ένα φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ενάμισι κιλό ρύζι, διακόσια πενήντα gr κορινθιακή σταφίδα, διακόσια gr φυστίκια Αιγίνης, αλάτι, πιπέρι, τρία λίτρα ζωμό κότας.
Καθαρίζετε και πλένετε το γουρουνόπουλο. Το στεγνώνετε. Κόβετε κομματάκια το συκώτι του. Σωτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτετε το συκώτι και το σωτάρετε επί πέντε λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι, τη σταφίδα αφού την μουσκέψετε σε χλιαρό νερό, τα φυστίκια, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Όταν αρχίσει η γέμιση να βράσει την κατεβάζετε και γεμίζετε το γουρουνόπουλο αφού το έχετε από μέσα αλατοπιπερώσει. Το ράβετε, το αλείφετε με λάδι και το ψήνετε σε χαμηλό φούρνο επί 3 ώρες. Κατά διαστήματα το αλείφετε με λάδι
Γουρουνόπουλο ψητό
Πλένετε ένα γουρουνόπουλο 4-5 κιλά. Τα χαράζετε στη ράχη απ’ τον λαιμό ως την ουρά, το πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε ταψί με την ράχη προς τα κάτω. Το αλείφετε με βούτυρο και λιωμένο σκόρδο και ρίγανη. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί δύο ώρες. Το γυρίζετε, το τρυπάτε με πηρούνι και το ψήνετε ακόμα περίπου δύο ώρες ωσότου μαλακώσει και ροδίσει η πέτσα του.