24.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απονέμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον Τούρκο νομπελίστα μυθιστοριογράφο Ορχάν Παμούκ

Ημερομηνία:

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον Τούρκο νομπελίστα μυθιστοριογράφο Ορχάν Παμούκ την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» – Ωδείο, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στις 6.00 το απόγευμα.

Καθώς η αίθουσα του Ωδείου προβλέπεται ότι δεν θα επαρκέσει για το κοινό, θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με την αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού (πλάι στο Ωδείο).

Η προσέλευση στην αίθουσα της τελετής αρχίζει στις 5.30 μ.μ. Το πέρας της προσέλευσης έχει οριστεί στις 5.45 μ.μ. και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή το πρωί, στις 11.30, ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με φοιτητές, διδάσκοντες και προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης.

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί από τις 2-5-2018 έκθεση βιβλίων του τιμώμενου.

Το Σάββατο το πρωί, από τις 11.00 έως τις 13.00, ο Ορχάν Παμούκ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο καφέ-εστιατόριο La Bohème, Σουλίου 15, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Πρόγραμμα

17.45   Πέρας προσέλευσης στην αίθουσα της τελετής

18.00   Έναρξη Τελετής – Προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης   καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Λ. Ζώρα

18.05   Προσφώνηση από την κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγήτρια Λουκία Αθανασάκη

18.10   Παρουσίαση του έργου του τιμώμενου από τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλη Πατεδάκη και Αγγέλα Καστρινάκη

  • Ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του τιμώμενου από τον ηθοποιό Γιωργή Τσαμπουράκη. Μουσική και τραγούδι από την Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή.

18.55   Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος και επίδοση των μεμβρανών από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό

19.00   Επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον αντιπρύτανη του Π.Κ., καθηγητή Ιωάννη Καρακάση στον Ορχάν Παμούκ

19.05   Ομιλία του τιμώμενου

19.45   Λήξη Τελετής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 28χρονος!

Ευχάριστα τα νέα που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο...

Κρήτη: Ζούσε σαν …ασκητής σε βουνά και σε κλειστά σπίτια για να γλιτώσει τη φυλακή

Σαν ασκητής ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη  45χρονος...

Νέες δράσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Κάλεσμα σε πικετοφορία και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα και...

Επιχείρηση διάσωσης Αμερικανού τουρίστα (ξανά) στη Σούγια

Μια επιχείρηση διάσωσης εκτυλίχθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης...