21.8 C
Chania
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026

Προβολή στην αυλή του ΔιαRτηρητέου του αριστουργήματος επιστημονικής φαντασίας Forbidden Planet

Ημερομηνία:

Αυτήν την Τρίτη (17/7) το Zero Artistic Movement προβάλλει στην αυλή του ΔιαRτηρητέου το αριστούργημα επιστημονικής φαντασίας Forbidden Planet (1956)..Μία από τις πιο σημαντικές και χαρακτηριστικές για την εποχη, ταινίες επιστημονικής φαντασίας του ’50.

“Από τα πιο σημαντικά δείγματα στοχαστικής sci fi, το Forbidden Planet επιχειρεί να κάνει αυτό που τα περισσότερα φιλμ του είδους προσπαθούν να αποφύγουν: Αποτάσσεται τον διαγαλαξιακό ρατσισμό και την απλοποίηση των χαρακτήρων (άνθρωπος = καλό, όχι άνθρωπος= κακό), ταυτίζει τους εξωγήινους με μας, και παρουσιάζοντας την ζοφερή μοίρα τους μας κάνει να αναλογιστούμε την δική μας.”

Δείτε σχετικά:

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Εγκαινιάζεται το Κέντρο Συνεργασίας ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας και τις Πολιτικές Υγείας με Εστίαση στον Άνθρωπο

Εγκαινιάζεται στις 19 Μαΐου 2026 στην Κρήτη το Κέντρο Συνεργασίας ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας. Συμμετέχουν Παπαδάκη, Λιονής, Breda και Sorensen. Υβριδική διεξαγωγή.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για ναρκωτικά και όπλα στα Χανιά – Και δύο κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ανήλικος, για ναρκωτικά και όπλα στα Χανιά. Κατασχέθηκαν 9,3 γραμμάρια κάνναβης και γκλοπ. Συνελήφθησαν και δύο κηδεμόνες για παραμέληση ανηλίκου.

Τροχονομικοί έλεγχοι στο Ρέθυμνο: 208 παραβάσεις και 12 ακινητοποιημένα οχήματα

Συντονισμένη αστυνομική δράση στο Ρέθυμνο: 365 οχήματα ελέγχθηκαν, 208 παραβάσεις βεβαιώθηκαν και 12 οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την Κρήτη.

Έναρξη λειτουργίας Συνεργαζόμενου Κέντρου του ΠΟΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ για την Ποιότητα Φροντίδας. Τελετή έναρξης στις 19 Μαΐου 2026 στο Ηράκλειο.