13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Ο δήμος Πλατανιά ζητά βοήθεια σε θέματα πολιτικής προστασίας

Ημερομηνία:

Να αναλάβει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης την πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση και ανάθεση παροχής υπηρεσίας εκπόνησης επιχειρησιακών σχεδίων έκτακτης ανάγκης για κάθε δήμο του νησιού που αδυνατεί αποδεδειγμένα να ανταποκριθεί στις θεσμικές υποχρεώσεις για τα θέματα πολιτικής προστασίας, ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο κείμενο της εισήγησης-πρότασής του ο δήμαρχος Πλατανιά, αφού κάνει μια περιεκτική αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την πολιτική προστασία στην Ελλάδα και στις θεσμικές αρμοδιότητες των δήμων, επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των δήμων της Κρήτης στα θέματα πολιτικής προστασίας μιας και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και υπηρεσιακή στελέχωση με συνέπεια να μην είναι δυνατή, αφενός η σύνταξη σχετικών επιχειρησιακών σχεδίων ανά κατηγορία κινδύνου και αφετέρου η υποστήριξη των δράσεων πολιτικής προστασίας και των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων».

Σύμφωνα με την πρόταση Μαλανδράκη στο επιχειρησιακό σχέδιο πρέπει να προβλέπεται, η αναγνώριση και η εκτίμηση των κινδύνων στα διοικητικά όρια του εκάστοτε δήμου, η κατάλληλη προετοιμασία-ετοιμότητα των δομών (οργάνων, υπηρεσιών, δυναμικού, μέσων) του δήμου για μια άμεση και αποτελεσματική απόκριση σε ενδεχόμενη καταστροφή προς όφελος του πολίτη, η προσαρμογή και η αποσαφήνιση υφιστάμενων πολιτικών πρόληψης-μείωσης των κινδύνων καταστροφών στο τοπικό επίπεδο διαχείρισης, καθώς και η αναλυτική περιγραφή διαδικασιών, εφαρμογής δράσεων για έκτακτες καταστάσεις, αποτυπώσεις χαρτών, αναγκαίο εξοπλισμό και χωροθέτηση, ανά χωρική ενότητα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...