ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος των Αθηνων Μανώλης Μυλωνάκης Χανιώτης στην καταγωγή, είπε στην πρωϊνη εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα στο “Μέγα” όπου ήταν καλεσμένος, για την περίπτωση του διευθυντή του Δ.Ν.Τ Ντονμινίκ Στρος Καν, σε γενικότερη όμως τοποθέτηση του ότι “Τον κάθε άνθρωπο τον τραβάνε δύο χέρια, ένα από το κάθε μανίκι. Το ένα είναι το θέλω {σεξουαλικότητα} και το άλλο το πρέπει {κανόνες} Για να ισορροπήσει πρέπει να κρατήσει ένα μέτρο μεταξύ τους”.
Με λίγα λόγια ο άνθρωπος από παιδί ακόμη μαθαίνει να συμβιώνει, πρώτα μέσα στην οικογένεια, και σιγά σιγά στην κοινωνία, τηρώντας τους κανόνες ηθικής και τους νόμους της πολιτείας της εποχής του. Οι νόμοι και οι κανόνες ξεχωρίζουν, μία κοινωνία προηγμένη ή καθυστερημένη και τους ανθρώπους από τα ζώα, τα οποία λειτουργούν με το ένστικτο και κάνουν σεξ δημόσια αδιαφορώντας τι θα πεί ο κόσμος των …ζώων ,και το εσώτερο είναι τους {συνείδηση}
Βεβαίως είναι πλείστοι εκείνοι που παραβιάζουν τους κανόνες της ηθικής, αλλά και τους νόμους του κράτους. Για τον λόγο αυτό υπάρχει ως τιμωρία η ηθική απαξία της πράξης από την κοινωνία, όπως στην περίπτωση του Ντομινίκ Στρος Καν που κατηγορείτε για βιασμό και κατάχρηση εξουσίας, αλλά και ο ποινικός κολασμός σε Αμερική και Ευρώπη. Στην Ευρώπη λόγω διαφορετικής παιδείας, οι εξωσυζυγικές σχέσεις δεν παίρνουν διαστάσεις, τιμωρείται όμως αυστηρά ο βιασμός. Στη Γαλλία γνώριζαν οι δημοσιογράφοι ότι οι πρόεδροι Ζισκάρ ντε Εστέν,- ο Φρανσουά Μιτεράν το κρατούσε κρυφό μέχρι το τέλος ότι είχε εξώγαμη κόρη, – κι ο Ζακ Σιράκ είχαν ερωμένες, αλλά και σήμερα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το παίζει γυναικοκατακτητής.
Παρά τους κανόνες και τους νόμους υπάρχει μεγάλη υποκρισία στην τήρηση των κανόνων, ώστε πολλές φορές να νομίζουμε ότι ζούμε σε ζούγκλα. Δεν υιοθετήθηκε άδικα η σοφή ρήση “Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα”, διότι τα ζώα δεν υποκρίνονται και είναι αθώα, μέσα στον πρωτογονισμό τους.
Στις Η.Π.Α έχει ποινικοποιηθεί αυστηρά η κατάχρηση εξουσίας, και έχει δοθεί το δικαίωμα στην αστυνομία να δίνει στην δημοσιότητα τα ονόματα των παραβατών, παραβιάζοντας, άτυπα το τεκμήριο αθωότητας που ισχύει στην Ευρώπη. Ειδικά στην Ελλάδα η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, απαγορεύει την δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραβατών, γι’ αυτό βλέπετε και διαβάζετε στις ειδήσεις, μονάχα την ηλικία του φερόμενου ως δράστη. Αυτό το μέτρο είναι ακραίο και θα πρέπει να επιτρέπεται η δημοσιότητα του ονόματος, μετά την καταδίκη του κατηγορουμένου, για να υπάρχει και στην κοινωνία το αίσθημα της κάθαρσης.